Migrant Amsterdam

Homofobisk migrant i Amsterdam. Foto: Faksimil Twitter

Utrikes

Homosexuellt par trakasserades på öppen gata: ”Cancerbögar”

Publicerad 4/14/2020
Annons

Ett homosexuellt par på promenad i Nederländerna attackerades av vad som uppges vara ett hatiskt migrantgäng. I ett videoklipp hörs en migrant kalla paret för ”cancermammor” innan han sedan försöker gå till fysisk attack.

Det var på måndagskvällen som ett videoklipp från händelsen började cirkulera i sociala medier. Enligt nättidningen NL Times utspelar sig situationen på Molukkenstraat i Amsterdam och inträffade i samband med att paret höll hand när de var på väg till en livsmedelsbutik.

Filmar när han förnedrar

Videoklippet visar hur paret i förtvivlan filmar samtidigt som migranten håller upp sin mobiltelefon och roar sig med att förnedra dem på öppen gata. Paret uppger för nederländsk media att det började med glåpord och sedan övergick till en mer aggressiv stämning. Nedan följer ett utdrag av migrantens ordval:

– Bögar.
– Cancermammor.
– Cancertöntar.
– Ja, alla ni är efterblivna, era cancermammor.
– I Amsterdam är homosexuella inte normalt.
– Ni är cancerbögar.

LÄS ÄVEN: En ”grupp män” rånmisshandlade lesbiskt par på buss

I slutet av videoklippet syns det även hur migranten försöker gå till fysisk attack men stoppas av förbipasserande. När polisen anlände till platsen hade gänget lämnat. Paret uttryckte frustration över att något sådant här kan inträffa år 2020 utan någon provokation.

”Massinvandring eller HBTQ”

På Twitter är det flera som uttrycker sina åsikter kring händelsen. Det konservativa kontot BasedPoland skriver att vänstern måste bestämma sig för om de prioriterar massinvandring från Mellanöstern och Nordafrika eller HBTQ-frågor.

En person kommenterar inlägget genom att fråga hur det kommer sig att vänstern ignorerar homofobi från muslimer.

Attackerades med homohat i ’utsatt område’

Förra våren uppmärksammade Samhällsnytt hur en 45-årig man skulle uträtta ett ärende i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Jordbro i södra Stockholm. Men han blev istället oprovocerat förföljd och terroriserad med homofobiska skällsord. Därefter utsattes mannen för grov misshandel.

Enligt Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen har de kännedom om att det finns tendenser bland många unga män i Jordbro med ett hat mot homosexuella.

– Dessa verbala homofobiska attackerna innan överfallet är verkligen inget bra, kommenterade Rehn.

LÄS ÄVEN: 45-årig centrumbesökare blev sparkad blodig av ungdomsgäng – utreds som hatbrott

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons