I ett öppet brev till statsminister Magdalena Andersson (S) kräver klimatextremisterna i Extinction Rebellion ett stopp för subventioner av fossila bränslen. Genomförs inte detta kommer man att lansera nya gatuprotester.

Sedan gruppens födelse har man bland annat ägnat sig åt att lamslå trafiken i London och blockera motorvägar i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion

I brevet till statsministern flaggar man för nya protester i nästa månad.

Den 17 augusti drar vår nästa aktion; Uppror för livet, i gång. Då kommer vi att gå ut på gatorna i protest. Villkoret för att vi lämnar gatorna? Ett totalstopp för fossila subventioner. Det beslutet kan tas snabbt, och det beslutet är miniminivån för att kunna se dina väljare i ögonen, Magdalena Andersson.

Klimatextremisterna hävdar att mänskligheten riskerar att ”överskrida katastrofala tröskelpunkter i jordens klimatsystem” och att en ”samhällskollaps” är nära förestående.

LÄS ÄVEN: Här är klimatextremisterna som begärdes häktade – men släpptes

Kraven för att slippa sabotage av trafiken i augusti inkluderar införandet av ”krisåtgärder”, nettonoll klimatutsläpp till 2025, totalstopp för alla fossilsubventioner samt krav och subventioner som leder jordbruk, företag och medborgare mot ett minskat klimatavtryck och ökad självförsörjning.