Hovrättsdom: Fornnordisk runa inte hets mot folkgrupp

Delningar

Det runskriftstecken som kallas ”tyrrunan” är laglig att använda. Det slår hovrätten för Nedre Norrland fast i en färsk dom.

Det var i samband med att en nationalsocialist åtalades för hets mot folkgrupp som åklagaren ville ha prövat om även fornnordiska bokstäver och asatrons symboler kan utgöra hets, på samma sätt som exempelvis hakkorset. Hovrätten avvisar dock detta och gör därmed samma bedömning som JK tidigare gjort.

Skälet till att tyrrunan prövats som eventuellt brottslig är att den används som logotyp av nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Hovrätten skriver i sitt beslut att detta inte räcker för att förklara symbolen olaglig.

”Till skillnad från vad som gäller för bl.a. hakkors anser hovrätten inte att tyrrunans närmare koppling till den nationalsocialistiska rörelsen är allmänt känd. Med hänsyn till att det inte har lagts fram något underlag om den kopplingen kan bilderna på den symbolen inte ge stöd för åtalet för hets mot folkgrupp.”

Den åtalade mannen fälls ändå för hets mot folkgrupp, men inte på grund av bilder föreställande tyrrunan utan för åsikter han uttryckt på bland annat Facebook.

Benjamin O J Boman, som är jurist och expert på tryck- och yttrandefrihetsfrågor, anser att domen är en rimlig avvägning i relation till yttrandefriheten. I en kommentar till Medievärlden säger han:

– Eftersom symbolen inte av gemene man kopplas samman med andra världskrigets antisemitism och folkmord, är det svårt att se att den skulle uttrycka missaktning för någon folkgrupp.

Beskedet lär glädja diverse fornnordiska och asatroende sällskap som varit mindre glada åt att NMR annekterat tyrrunan, men ännu mer irriterade över initiativen att förbjuda symbolen. Det kan också glädja Försäkringskassan som nu slipper byta sin logotyp som är starkt inspirerad av en tyrruna.

Guden Tyr, oftast uttalat som ”tir” eller i Sverige ”ti”, är en av de gamla asagudarna. Han symboliserar egenskapen mod. Han tros ha haft en framträdande plats bland gudarna i asatrons ungdom men senare fått en mer undanskymd ställning.

Hans namn har dock än idag en framskjuten roll genom att en av våra veckodagar, tisdag, är uppkallad efter honom. Gudanamnet förekommer även i svenska ortsnamn som Tiveden.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

189 KOMMENTARER

 1. Orden: tisdag, onsdag, torsdag och fredag bör ju bedömas som nazistiska och förbjudas. De betyder. Tyrs dag, Odens dag, Tors dag och Friggs dag. Vidare bör alla äktsvenskar dömas till livstids fängelse eftersom de är ättlingar till de hemska vikingarna, som var hemska nazister.

 2. Tyrrunan användes som symbol av ett av ss militära förband. Å andra sidan användes också Folkpartiets gamla blomma Blåklinten och ett annat använde Rikspolisstyrelsens spöknippe 🙂

 3. Jävla trams och hålla på o greja med våra FornNordiska Gudatro eller Våra Förfäder.
  Ingenting verkar heligt för femi-fascisterna.
  Vik hädan anti-Christ eljest slukar underjoden dej igen .

 4. Oauu, vad duktigt rättssystemet i Sverige kan prioritera och spendera resurser på ren skit! Har man inte viktigare saker att göra? Lagen om hets mot folkgrupp borde avskaffas omgående eftersom det är en trams-lag.

 5. Tyr, guden Tors runa, finns på runstenar runt tusentalet. På vissa runstenar finns även ”solkorset” som långt senare blev nazisternas symbol. Tokskallar inom vänstern har av och till fört en förvirrad debatt om att vikingarna var nazister.

  Mycket bra att Tyr-runan friades från förtal…

 6. ”Prövar om fornnordiska bokstäver kan vara hets mot folkgrupp” !!!???
  Att bara pröva om fornnordiska bokstäver är hets mot folkgrupp, är ett påhopp på oss
  Nordbor!!!
  Snart skall vi väl tvingas göra avbön för VÅR historia.
  Varje gång man hör dessa islamska böneutrop på offentlig plats, är för mig mycket kränkande och jag upplever det som hets mot folkgrupp!!!

  • Det har du helt rätt i .
   Idag såg jag 2 huckle med barnvagn på Ica och känner mej djupt krängt.
   Mina skattepengar går till Jihadkriget i Mitt eget Land.!!!!!!!!!!!!!!
   Kränkt och Rånad och det äcklet bara hånflinar emot oss Svear.

 7. I en saga läste en man tidningen Mensbladet. Där fördes ”könskrig” på ledarplats, det blev bara allt mer bisarrt & galet. Mannen ringde upp tidningen & undrade om de inte istället kunde uppmärksamma fenomenet ”russin-skrotum” (efter långa bad). Det ville de inte, det var fel sorts problem. Inte angeläget nog.

 8. Ta bort Tisdagar, kanske även Torsdagar. Ta bort Julafton, Påskharen från Tyskland, Små grodorna från franska revolutionen?

 9. Min.Morfar är född i Odens sal (Onsala) så jag har många skithäftiga släktingar bland annat Kungens Pirat, Lasse i gatan (Lars gathenhjelm). KUL !

 10. Försäkringskassan har haft särskild betydelse för utbetalningar till de som har åkt hem och även kommit till Sverige. Myndigheten tycks ha använt en väldigt speciell symbol, i samband med sin tjänsteutövning?

  Kanske behöver nu alla ansvariga på myndigheten bytas ut?

 11. Lagen ”hets mot folkgrupp” och lögnen om allas lika värde är ett av tidernas största bedrägerier och svek mot ett lands urbefolkning

  • Det är kanske ingen direkt ”lögn”. Det är mer rent nonsens. Värde för vem? I vilken enhet mäts det? Dollar?

 12. Är det något som skulle förbjudas är det väl ”hammaren och skäran” denna symbol är en skymf mot hela mänskligheten och samtliga folkgrupper i hela världen.
  ”Sila mygg och svälja elefanter” är Svensk juridiks paradgren, oavsett det gäller våldtäkter eller övrig kriminalitet.
  Döma någon pensionär som säger sanningen om invandringen, då är de tex. på tå.

  • Inga symboler bör förbjudas, förstås. Det lär också bli problem att plocka bort sådant som ↖ och ⇖ i Unicode från all världens datorer och telefoner.

 13. Det är tur att inte svenskar finns fast att alla är svenskar, för då skulle detta åtalet i sig vara hets mot folkgrupp.

 14. Man måste fundera över om inte de flesta symboler är gamla.
  Hakkorset är väll flera tusen år gammal, och jag vet att den finns
  vid(i) två offentliga byggnader i Stockholm.
  Hakkorsen jag talar om är från före 1920.

  • Hakkorset var tidigare en symbol för kraftverk på våra kartor och ASEA ( numera ABB ) hade ett hakkors som logga. Hammaren och skäran är kommunismens symbol och förekommer trots detta partiets hemska brott mot mänskligheten.

 15. Ok.
  Var ute vid Dagshög (Kung Dag’s hög) (Skånes största gravhög ifrån 1000 år före Kristus) idag för att uppdatera mej lite grand om historien.
  Vi var väl varken Svenskar eller Danskar på den tiden.
  Inte ens Kristna.
  Troligen mer lokala hövdingar som försökte lägga rabarber på områden.
  Nåväl.
  Sägnen säger att en Kung ifrån Uppsala samlade en stor här och gick söderut för att möta kung Dag (bördigt Skåneland) för alltså 3000 år sedan.

  Har för mej att jag läst historien i Edda samt i illusterade klassiker för länge sedan.

  Det båda härarna möttes ute på Bjärehalvön och kung Dag blev besegrad.
  Till hans och hans mäns ära lät segraren uppföra Skånes idag största gravhög. Som senare har tjänat som gravplats åt generationer eftersom den byggts på.

  Under resan hem tänkte jag på historien och känner historiens vingslag vart jag än tittar.
  Mäktigt.

  Sen får jag se en flock ”hens” försöker sudda i vår än idag
  HÖGST LEVANDE HISTORIA.

  De skola i gräset bita och där kommer inte att bli några minnesmärken efter detta dravlet.
  Det kan jag tala om.

 16. Även hakkorset borde godkännas. På en gravhäll i Riddarholmskyrkan finns ett hakkors. Troligen är stenen från 1300-talet.
  Finska flygvapnet hade hakkorset som symbol under ww2.
  Löjligt att förbjuda fornnordiska symboler som Tors Hammare osv.

 17. Tack och lov att den fornnordiska Tyrrunan inte har förbjudits! Globalisterna är så pass galna att man kan förvänta sig precis vad som helst av dem.

 18. Har för mej att Stockholms lokaltrafik (SL) förr hette Stockholms Stadstrafik (SS).
  Men det fick dom visst byta ut när det var den andra sidan vann.
  Lite småroligt är det nog ändå med detaljerna.

 19. Symboler och historia visst är det intressant men min verklighet är att möta på stan något som jag aldrig vill ha att göra med , de frånstötande muslimerna , män som kvinnor tillbaka till era rötter !
  Ni era …..har ockuperat ett nordiskt land, ni är dessutom helt motbjudande !

  • Och vad exakt menar du med ”Hitlersymbolet”? Om du syftar på solkorset eller swastikan som den också benämns så är det en urgammal symbol som representerar sanning och ljus. Solkors finns inristade på nordiska runstenar. Det har användts i forna Indien och används där än idag i Hinduismen. Det används också i Tibet, och i olika Buddistiska sammanhang. De gamla kelterna använde sig också av denna symbol och det gjorde även de gamla Egyptierna. Självfallet har ingen rätt att förbjuda andra människors heliga symboler. Det är ju fullständigt befängt.

 20. PK måste vara väldigt bortskämda och fyllda av hat?

  De har växt upp i Landet Sverige och krossar allt som har skyddat och fostrat dem?

  • Har lagt märke till det med .
   Hela det trygga folkhemmet och Fosterlandet hatar de.
   DÄR MÅSTE VARA NÅGOT OMFATTANDE FEL PÅ FEMI-FASCISTERNA.

 21. Jag har blivit kallad nazist för att jag burit Tors hammare runt halsen. I Sverige är man rasist om man tycker om sin historia. Men mig tystar ingen.

  • Tyckte att eminenta svenskar befann sig i VM på fotbollsmatcher?

   De sjöng och skränade en icke officiellt antagen Nationalsång.

   Trots att de var 7klöver och PK, besjöng de Norden?

   Oroligt hetsigt och förvirrade typer?

   • Det där har retat mig.
    Några bekanta som är fotbollsintresserade.
    Då helt plötsligt ska man vara stolt nationalist, sjunga och vråla och vifta flagga, på Söndagskvällen.
    Sen på Måndagsmorgonen, då ska man nästan skämmas för att man blev född?

 22. Här kommer en strof som Moderater och andra PK hetsar med:

  ” Med Gud skall jag kämpa för hem och för härd, för Sverige, den kära fosterjorden.

  Jag byter Dig ej mot allt i en värld

  -Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden! ”

 23. Vänta ni bara. Tids nog kommer även julgranen, blonda lucior, vår blågula korsflagga och julgrisen prövas för hets mot folkgrupp….

 24. Man kan väl för fan inte förbjuda vår historia. Hade dårarna fått igenom detta så hade mängder med platser i skandinavien helt plötsligt haft förbjudna namn.

  Svastikan som enligt de flesta symboliserar solen, ljus och lycka har förbjudits i flera länder, och kan i Sverige falla under lagen om HMF. Svastikan har använts i årtusenden av i princip alla jordens kulturer. En del tror att den använts i 8000-10000 år. Hur i hel.. är det möjligt att förbjuda en så gammal symbol?

  Ska något förbjudas så är det väl korset, halvmånen, hammare och skäran och den där stjärnan ni vet. Är det något som har ställt till krig, erövring, massmord, tvång och förföljelse under historien, så är det vad som står bakom dessa symboler.

  • Korrekt, svastikan är en gammal symbol. Lite mer närliggande: Om jag minns rätt använde finska flygvapnet svastikan mycket tidigt, typ sedan de grundades. Att de hade svastikan på sina flygplan under WW2 berodde alltså inte på att de skulle ha varit nationalsocialister utan på att de alltid haft den. Symbolerna måste ses i en historisk kontext. Annars blir det lätt så att vi förbjuder den svenska flaggan bara för att NMR viftar med den. Så kan vi inte ha det.

 25. Rättsapparaten lägger ned oändliga resurser på åsiktsbrott när våldtäkter och mord lägges ned i brist på resurser. Idag kom massåtal mot NMR för att de blir attackerade av motdemonstranter.

  • Jag är inte så insatt i vad NMR står för, men varje gång systemmedia rapporterar om demonstrationer där de deltar, att de utövar hets mot folkgrupp mm, så är jag ytterst tveksam de ger den rättvisa bilden!

   Jag tror media vinklar och vill försöka få bort uppmärksamheten från islamisterna genom att istället lägga fokus på ett litet antal NMR!

   Extremvänstern och islamisterna ser jag som ett större hot!

   • Detta är vad man kallar: Att sila mygg och svälja kameler.
    Själva kamel-delen tycks ha en viss relevans i sammanhanget. 😉

  • Det framgår även i åtalet att ordet ”folkförrädare” är HMF. Det är tydligen kränkande mot folkförrädare.

  • Jag har ingen koll på vad NMR är i detalj.
   Det som stör mig är att majoriteten av våra folkvalda politiker och polisen verkar prioritera de brott som main stream media tycker är allvarliga, istället för att prioritera de brott som svenskarna ser som allvarliga.

 26. Jag hade själv en runa efter första bokstaven i mitt namn en tid. Nu kan man inte hänvisa bokstaven i mitt namn till en krigsgud. Om runan tyr skulle förbjudas skulle inte någon som heter Thomas kunna ha en runa efter sitt namn runt halsen.

  För att vara konsekventa borde då också M i det romerska alfabetet förbjudas (Mars) och stackars Maria skulle då behöva stava om sitt namn.

  • Inte ännu, men det är väl bara en tidsfråga. Själv tycker jag att man ska ge dessa idioter tillräckligt med rep (bildligt talat), för då kommer de garanterat att hänga sig själva (också bildligt talat, om nu någon snarstucken fjant skulle vilja hävda något annat)

 27. Vad skall vi göra med vårt fornnordiska arv i Sverige?
  Hur skalll de fornnordiska lämningarna som runstenarna och övriga inskriptioner på tex. klipphällar i Sverige hanteras?
  Skall de förstöras?
  Skall de plockas bort och gömmas i något museums källare om de har ”fel” symboler för någon historielös individs smak?

  Jag är stolt över vårt fornnordiska arv. Rör inte arvet efter mina förfäder !!

 28. ”Det kan också glädja Försäkringskassan som nu slipper byta sin logotyp som är starkt inspirerad av en tyrruna.”

  Vad är din källa till detta, Mats? Jag har alltid uppfattat försäkringskassans symbol som en stilisering av bokstäverna F och K, inskrivna i varandra.

  Jag kan hålla med om att symbolerna liknar varandra om man, som du har gjort, roterar tyrrunan 45 grader motsols. Men jag har aldrig hört eller läst någon annan som har gjort den associationen. Möjligtvis vill du påtala det absurda i att förbjuda en runa på detta sätt, men jag tror inte ens att vid ett förbud mot NMRs symbol någon skulle vilja misstänka Försäkringskassan för inspiration från tyrrunan.

  För övrigt är jag nöjd med utslaget i Nedre Norrlands hovrätt. Jag har själv ofta använt tyrrunan och tyckt att det är en vacker runa, långt innan NMR och utan vetskap om att den faktiskt användes av nazister i Tyskland. Men även med vetskap om detta, så anser jag inte att symbolen är ”upptagen” av nazister.

 29. Tyrrunan användes som Truppenkennzeichen av 32. SS-Freiwilligen-Grenadier-Division „30. Januar“ som försvarade Tredje Riket mot ryssar och amerikaner under krigets sista dagar.

 30. Skulle vara lite jobbigt om man vore tvungen att förbjuda en symbol som jag tror de flesta tolkar som en vanlig pil.

 31. https://folkforbundet.com

  Skandinaviska Hedniska Folkförbundet har förvisats från Facebook för att deras runor klassats som HMF. Hatet mot allt nordiskt sprider sig som en löpeld. De kommer inte vara nöjda förän de utplånat alla spår av vårt folks existens.

  • Exakt. Ett folk utan en historia, utan något att känna gemenskap över, utan något att se tillbaka till och känna stolthet över, blir ett rotlöst apatiskt folk som man lättare kan forma. Det ingår i planen precis som feminismen, massinvandringen och regnbågspolitiken gör.

  • jag bor i sverige.. o det är svenska vi pratar.. o runor är en del inte bara av sv. historia.. men även polsk.. så rör inte min historia!
   fast 82% anständiga är utan historia

 32. Ha, jag fattade inte ens att det där var en runa utan har alltid trott att det var en pil. Kanske i betydelsen ”uppåt”, ”framåt” el. likn.

  Själva runan är faktiskt bara en enkel pil. Hur man kunde förbjuda att rita pilar verkar helt otroligt. Då får man väl lägga ner större delen av trafikmärkena också.

 33. alla polacker som kör en tir .. är gudar på svenska vägar lol

  jaha har aldrig tänkt på att FK.. är diskriminerande… lol
  så man slog fast att sv. värderingar ska få vara kvar?? wow.. villka inteligenta människor.. men man borde ist slå fast att man ska prata sv. i sverige.. i skolor etc!!!

 34. fast nu kanske det är bara flosker för FK vill byta logo..
  anställer en dyr picasso.. försnillar pengar.. o vips har FK ny logo.. med nöjda direktörer som har fickorna fulla…

  japp… vänta ska ni få se!!

 35. ”Eftersom symbolen inte av gemene man kopplas samman med andra världskrigets antisemitism och folkmord, är det svårt att se att den skulle uttrycka missaktning för någon folkgrupp”

  Slutsats det är bara Askenazi som är en folkgrupp. Alla vi andra kan per definition aldrig missaktas !

  Alla är jämlika men en del är lite jämlikare.

 36. Jo förbjud allt av vad som har med vår historia att göra. Att detta ens blir en fråga är vad som är på väg att hända. Idiotiskt rent ut sagt. Snart påstår de väl tom att samerna var före svenskarna på svensk mark.

 37. Undertecknad känner mig starkt hetsad mot när vår urgamla asa-tro ska ifrågasättas på ett så okunnigt och hatiskt vis!

  • Nej! Kulörta människor kan inte vara rasistiska! Det är endast förbehållet för rasistnazistfascist vita homofobiska, kvinnohatare, klimatförnekare, mörkermän, neandertalshögern, hö hö hö högerrrrrn, osv mm. Dvs enkom för en vanlig sund, normal människa som röstat på ex SD.

 38. Snaran dras åt, demokratins röst stryps till tystnad, PK industrin går på högvarv och den tredje världskriget närmar sig.
  Bara gnistor behövs nu och världen ska brinna igen.

 39. Helt ärligt så fattar jag inte denna fanatism för folk som sympatiserar med nationalsocialism?
  Lite nyanserad fakta!
  Dessa människor är ungefär 0,01%.
  Samtidigt som ex Vänsterpartiet fick 8,0%.
  Tittar man på vad dessa ideologier historiskt kostat mänskligheten, så är nationalsocislismen en amatör jämfört med kommunismen!
  Tittar man på nutid, så finns det politik många ogillar skarpt i dessa partier. Men det gör det för alla partier, beroende på vem man frågar.
  Man kan inte gilla alla, vad är problemet?

    • Mitt inlägg var om att ”är i stort samma ideologi”, inte hur den tillämpades eller vad den åstadkom. Mellan 1949 och 1956 åstadkom kommunismen enorma förbättringar även i Kina, men dom varade inte, som bekant. Det stora misstaget både Sovjet kommunisterna och Tysklands nationalsocialister gjorde var att anse att just deras system var så perfekt att det med våld genom en enorm krigsmakt skulle påtvingas hela världen, för hela världens bästa. Det är samma misstag och filosofi som USA begår just nu.

     • Det var ju precis vad dom sysslade med med alla sina Blitzkrieg. Även Japan ville påtvinga världen sitt system, som var hierarkiskt, med Japan höst upp.

     • Nej. De försökte få till fred flera ggr. Något Churchill vägrade. Tyskarna erbjöd dessutom Polen en schysst deal i början. Nåt de vägrade med stöd av de allierade. Tyskland hade blivit attackerade förr eller senare oavsett. Bolsjevikerna var redan i gång med att försökta ta över landet o fortsätta sitt folkmord på vita där. O som om det inte vore nog så skulle tyskarna krossas enligt Churchill. Oavsett om de var i händerna på Hitler eller en Jesuit-präst som han uttryckte det.

     • Dom fick ju fred, har du glömt ”peace in our time”, Chamberlain, och hur gick det med det. Att kommunisterna ville även dom sprida sin ideologi är ju klart förstås.

     • Jag har sett hela serien. ”Sanningen” har sedan länge dikterats av t ex Hollywood, medan minsta ansats till objektivitet och fakta är ”revisionism”.

     • Just precis, herrefolkets framtid, som andra nationer skulle tjäna. Ska man studera historia är första regeln att undvika propaganda och främst amerikansk sådan. Bäst är att gå till källan.

 40. Det kommer snart en tid då regimen inte längre behöver precisera brottet utan kan godtyckligt döma folk för HMF, ungefär som man fängslade folk i Sovjet för att de sas vara folkfiender. Kan även tänka mig att de likt Sovjet bestämmer i förväg hur många som ska fängslas i syfte att skrämma folket till lydnad. Terror mot den egna befolkningen är nödvändig i ett totalitärt samhälle för att kuva folket.

 41. Det är naturligtvis absurt att förbjuda användningen av en gammal runa eller annan symbol för att allmänheten uppfattar den som förknippad med något som de flesta anser vara negativt. Det skulle ju t.ex. att innebära att bokstaven ”n” skulle kunna förbjudas om många förknippade den med t.ex. Nordiska motståndsrörelsen. Så kan vi inte ha det i en demokrati!

 42. Sverige trasslar in sig alltmer. Hakkorset är flitigt använt i Asien och betyder lycka. Är det diskriminering att använda det som en religiös symbol, eller gäller även här religionsfrihet. Även Ty-runan är vanlig. Det är inget skrivtecken men betecknar antal. Skriver man (nio) (månad) betyder det september månad, skriver man (nio) (ty-runa) (månad) betyder det nio stycken månader, alltså till exempel juli till mars nästa år.

 43. Halleluja!!
  Tyr är skandinavisk och hans runa är likaså!! WOW!! Alltså – den är inte påhittad av åttiotals-nassar??? Den är verkligen en gammal runa från minst 800-talet eller så??? WOW!!

  Men nu är ju trollkärringen här genusochmultikulturellicertifierad så – tyr-runan är förmodligen bara en förvanskning av vad muslimerna redan hittat på – så det så!! Det var ju deras grej som fick skandinaverna att bygga skepp och ta över hela nordeuropa, ryssland m.m. Det var muslimerna som fick oss att göra det…

  Bit på det era *SVORDOM* vänsterknycklare….

  • Den muslimska tron är inte en religion som vi ser det i Sverige, det är ett komplett samhällssystem, med sharia lagar, klädkoder, klaner, våldsbestraffningar, månggifte, och hederskultur. Det är därför muslimer aldrig integrerar sig i ett främmande samhälle som det svenska.

   • Islam betyder ju underkastelse. Säger inte det allt? Det är bara lyda eller lida men i slutändan blir allt bara ett enda lidande under ett evigt skräckvälde.

 44. Jag har både tyrrunan och odalrunan på min kropp så hade de blivit förbjudna som symboler hade livet kunnat bli spännande. Att ett gäng mindre begåvade stolpskott till nassar använder våra förfäders symboler i negativa sammanhang är, i mina ögon, en lika obegåvad anledning att förbjuda dem. Runorna ska användas för det de var avsedda för. Kommunikation och skapande av kraft och andligt mervärde.

  Dock får jag erkänna att jag är lite förvånad över att inte ha blivit påhoppad av nån vänsterdåre då den ena odalrunan är stor och synlig när inte tröjan är på…

 45. Märklig dom… FK’s logga har ju sedan länge symboliserat hets mot folkgruppen obotligt sjuka svenska skattebetalare…

 46. SVT rapporterade i varenda sändning igår om HMF åtal mot ett antal NMR personer. Ett stort antal poliser m.fl har ägnat tid sedan Almedalsveckan förra året åt saken.
  HMF-lagen missbrukas och borde avskaffas helt och hållet eftersom den är selektiv.
  Bara vissa ” folkgrupper ” anses skall skyddas från kränkningar. Det är orimligt.
  Att man dessutom kan springa runt med hammare & skära symboler och Stalinporträtt men straffas om man tycker att den Tyske ledaren 1933-1945 hade en och annan poäng är inte rättvist.

  ( Che Guevara affischer har vi sett på ungdomsbilder hos både Anna Lindh och Mona Sahlin , Che var en psykopatisk massmördare som lät riva en vägg i sitt kontor så han kunde avnjuta avrättningarna/tortyren i rummet bredvid )

 47. ” . . asatroende sällskap som varit mindre glada åt att NMR annekterat tyrrunan”
  Det är banne mig lika illa att hbtq-rörelsen annekterat regnbågen!

  För en gång skull slipper man kalla hovrätten för inkompetenta. Däremot borde åklagaren som yrkade på förbud känna sig ganska tillplattad!

  Jaha, då kanske man också slipper kallas rasist när man hissar vår vackra blågula fana?!

 48. Låt oss ändra odet tisdag till allamänniskorslikavädedag! Tiveden skulle kunna få heta solidaritetsveden. Vad sägs? Försäkringskassan måste givetvis byta ut sin logga mot ett peace-märke.

 49. Och hakkorset (svastikan) är en symbol som funnits långt innan idioten Hitler förstörde dess innebörd. I vissa kulturer förknippas den med lycka och solen. Har även sett den som bomärke för svenska gårdar från 1600talet.

  • Jag fattar inte att man kan förbjuda en symbol. Det är så… vänster.. att förbjuda åsikter, bilder och allt som upprör.

  • Under den Indiska festivalen Divali – en ljusfest- så används ofta svastikan tillsammans med andra mandala-former. Man skapar då dessa vackra och intrikata mönster med typ värmeljus. När JK säger ”gemene man” så bortser man alltså från ca. 1,324 miljarder Indier. Av någon anledning har även jag kommit att associera symbolen i första hand med Indien, även om den verkar finnas i alla kulturer, i någon mån.

 50. Att menscertifiera är ingen dum ide, muslimska friskolor måste
  också ha cerifikat i ämnet menstruation.
  Mosken en sjävklar plats att där befria kvinnan.
  Och när Tensta Rinkeby och allt vad orterna heter är befriade
  från oket mens kan det vara bra att ha en lämplg flagg som
  signalerar att området är fritt och att muslimskorna är befriade.

 51. Nu har man snart tappat allt sans och sunt förnuft i domstolssverige. OM NMR använder det svenska alfabetet tex är det då att beteckna som hets mot någon icke namngiven folkgrupp?

 52. Då måste vi även förbjuda alla ord som innehåller dubbelstavelsen SS när vi ändå håller på , detta kan ju åxå tolkas efter behag, samtidigt undrar jag hur åsikts/ yttrande friheten ska tolkas ? detta beroråxå tydligen på vem man frågar.
  jag som svensk får inte säga något nedlåtande om en ’nysvensk’ men kallar han mig något opassande går det tydligen hur bra som helst.

 53. Koranen måste också förbjudas, som det är mot kristna och judar.
  Jag kan inte räkna hur många gånger koranen säger att muslimer måste döda kristna och judar.

 54. Förbjuda tisdag, Tiveden, Odenplan, Torsby, Frösön och alla ortsnamn med nordiska gudar (det blir väl ett tusental i Sverige) …

 55. Förbannade dumheter !
  Sånt här trams skall inte Skattebetalarna Betala för !
  Tingsrätter, Hovrätter och Högsta Domstolen skall ta tag i Brott mot Svenskar i Sverige ! Brottsbalken gäller för ALLA i detta Land !
  Oavsett Hudfärg, Nationalitet och Religion !

  • Detta är i samma klass som Fredrika Bremerförbundets nya bokstaveringsalfabet.

   Innehållande det nya ordet för ”P”, dvs ”Pippi”.

   Nog har man fått ”pippi” i Fredrika Bremerförbundet alltid.

   Eller som detta förslag beskrivits i en spalt:

   Tore Rudolf Adam Martin Sigurd!

LÄMNA ETT SVAR