På kort tid har tre misstänkta fall av förgiftad mat placerats ut i Örebro. ”Det är nån som är psykiskt sjuk som gör sånt här”, säger en av de drabbade hundägarna.

Det var i förra veckan som Emilia Angergård fick åka akut till veterinär med sin golden retriever efter att den ätit av en korv i Oskarsparken. Tidigare i förra veckan drabbade samma sak hunden Bosse som förgiftades i Sveaparken.

Angergård hade hört om vad som hade hänt i Oskarsparken och var extra varsam. Ändå lyckades hon inte förhindra att hunden började äta på någonting i buskarna i parken.

Då hunden inte brukar äta saker ute reagerade hon snabbt och plockade ut en bit korv ur hundens mun. Hennes första tanke var att det var något förgiftat.

Hon sprang direkt hem och ringde djursjukhuset där dom rådde henne att komma in direkt. Väl på plats magpumpades hunden.

– Han fick kräkmedel och spydde upp allt som han hade i magen. De kunde inte upptäcka några korvbitar så tydligen var jag tillräckligt snabb att plocka bort den, säger hon till Nerikes Allehanda.

Avsiktligt utplacerat

Redan kvällen innan hade hennes sambo var ute med hunden i samma park och då sett utspridda matrester på marken.

Hon varnar nu andra och hävdar bestämt att det såg ut som att maten var avsiktligt utplacerad. Hon kontemplerar även en polisanmälan.

LÄS ÄVEN: Katt sköts i ögat: ”Övertygad om att det var med avsikt att döda”

– Jag tror att det är nån som är psykiskt sjuk som gör sånt här. Nån som inte riktigt mår bra.

Tre fall

På djursjukhuset i Kumla känner man till tre liknande fall på kort tid.

– Vi har haft en del hundar inne med misstänkta förgiftningar, men etylenglykol är det förmodligen inte, säger Åsa Rising, chefsveterinär på Kumla djursjukhus.

authorimage