Migrants_in_Hungary_2015_Aug_003 (1)

Migranter som försöker ta sig in i Ungern från Serbien, 24 augusti 2015

Utrikes

Hundratals migranter bussades bort från gränsen till Ungern

Publicerad 2/8/2020
Annons

Serbisk polis körde i fredags morse tillbaka omkring 500-700 illegala migranter från Afrika och Mellanöstern till asylcentrum i Serbien efter att de ansamlats vid den ungerska gränsen i torsdags kväll. Invandrarna anlände till gränskontrollen vid Kelebia-Tomba och började där protestera och försöka ta sig in i Ungern.

När karavanen närmade sig gränsen möttes den av barrikader och ungerska gränsvakter som var beslutna att stoppa migranterna, rapporterar Voice of Europe.

Några timmar senare besökte Serbiens försvarsminister Aleksandr Vulin migranterna och förklarade att de blivit manipulerade och ”tagna hit med falska löften att någon skulle öppna gränsen för dem”.

Vulin anklagade frivilligorganisationer för att uppmuntra migranterna att ta sig till gränsen utan någon garanti att de skulle kunna komma in i EU.

– Det är skamligt att vissa grupper missleder migranter i Serbien med falska nyheter och rykten att Ungern har öppnat sina gränser, sa Vulin

Skickades tillbaka i bussar

Strax därpå, tidigt på fredag morgon, hämtade serbiska myndigheter upp migranterna, placerade dem på bussar och transporterade tillbaka dem till asylcentrum längre in i landet.

Händelsen inträffar cirka en vecka efter att ungersk gränspolis lyckades trycka tillbaka en grupp på 71 migranter som försökte ta sig igenom en känslig sektion i gränsstaketet längs den serbiska gränsen.

Bara i januari har Ungern registrerat 3 400 försök att ta sig in i landet illegalt.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons