Under natten mot onsdagen fortsatte raketbeskjutningen av Israel, denna gång bland annat mot Tel Aviv. Hamas uppger att man hittills avfyrat 200 raketer mot Israel. Det faktiska antalet är dock mycket högre – enligt israeliska källor kan det handla om så många som 800.

Som ett resultat av raketbeskjutningen kommer israeliska skolor på flera orter, bland annat Tel Aviv, att hålla stängt under onsdagen. En buss och flera bostäder har träffats av raketerna. Israel har svarat genom att slå till mot mål i Gaza – bland annat ett flerfamiljshus som dock ska ha utrymts innan attacken. Fem israeler och ett tjugotal palestinier har dött som resultat av attackerna.

Den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu har lovat att Hamas kommer att få betala dyrt för sina attacker mot Israel.

– Den här offensiven kan ta tid, men med beslutsamhet, enighet och styrka kommer vi att återställa säkerheten för Israels medborgare, sa Netanyahu.

Konflikten har blossat upp igen efter att Israel har försökt avhysa palestinska hyresgäster från lägenheter i Östra Jerusalem som ägs av judiska familjer sedan 1800-talet. Deras hyreskontrakt ska ha löpt ut men trots detta vägrade de att flytta.

Enligt Israels försvarsmakt IDF har över 1 000 raketer skjutits mot landet under 38 timmar. På sociala medier sprids bilder på raketbeskjutningen och hur Israels Iron Dome svarar, ett luftvärnsrobotsystem som används för att skjuta ner raketer som avfyrats mot landet.