Efter en fem år lång utredning förväntas USA:s president Joe Bidens ökände son, Hunter Biden, erkänna sig skyldig till två fall av skattebrott och erkänna att han olagligt innehaft ett vapen medan han använde droger.

Åklagaren i Delaware har lämnat in dokument som tyder på att en överenskommelse har uppnåtts. Villkoren kommer sannolikt innebära att Hunter Biden slipper fängelse.

LÄS ÄVEN: New York Times medger – storyn om Hunter Bidens laptop var inte fake news

I teorin riskerar presidentens son fortfarande ett maxstraff på ett års fängelse för var och en av skatteanklagelserna och tio års fängelse för vapenanklagelsen. Han förväntas gå med på drogbehandling och övervakning som en del av den föreslagna överenskommelsen.

Den slutliga domen skulle behöva godkännas av domaren i fallet, som också kommer att bestämma hans straff. Det är oklart när Hunter Biden kommer att infinna sig i rätten.

Då Joe Biden kommenterade fallet sade presidenten att han är stolt över sin son.

Republikansk ilska

Medan före detta president Donald Trump har ställts inför rätta och riskerar fängelse för att ha tagit med sig dokument från Vita huset – vilket även Joe Biden gjort – ser Hunter Biden alltså ut att gå fri. Detta har fått topprepublikaner att kalla det bevis på olika måttstockar i rättssystemet.

Man menar också att Joe Biden använder justitiedepartementet för att motarbeta politiska motståndare.

Hunter Biden tros också ha bedrivit affärer utomlands där hela familjen varit inblandad som inneburit korruption.

LÄS ÄVEN: FBI-uppgifter: Joe Biden tog emot fem miljoner dollar i muta av ukrainskt gasbolag

Tucker Carlson tog upp fallet i det senaste avsnittet av hans nya show på Twitter: