Malmö tingsrätt dömer den 21-årige migrant som i somras klättrade in genom fönstret hos en sovande kvinna i Malmö och försökte våldta henne till fängelse i två år. Han utvisas även på livstid efter avtjänat straff.

Det var natten till den 17 juli som polisen fick larm om att en man via fasaden tagit sig in genom ett fönster till en lägenhet i centrala Malmö. Från gatan och upp till fönstret är det cirka två och en halv meter. Tilltaget iakttogs av ett vittne som direkt kontaktade polisen.

I lägenheten låg en kvinna och sov. Gärningsmannen, som sedermera identifierades som Ibrahim El Mzouka, född 2002-01-61 och hemmahörande i Marocko, kunde gripas in flagranti av en utryckande polispatrull.

Uppgav falsk identitet och ålder

Han ljög i samband med gripandet om sin ålder och identitet. Han påstod sig heta Wado Bralm, vara 17 år gammal och född år 2006. Lögnerna uppdagades dock efter att polisen tagit fingeravtryck på gärningsmannen.

Ibrahim har enligt domen under brutala former och med sexuellt motiv överfallit den sovande kvinnan. Han var vid tillfället påverkad av både narkotika och alkohol.

Stryptag och knytnävsslag i ansiktet

I domen beskrivs hur Ibrahim attackerade kvinnan i sängen med bland annat stryptag och knytnävsslag i ansiktet. Han vräkte sedan ned kvinnan som nu vaknat på golvet och fortsatte där att strypa henne. Kvinnan vittnar om att hon trodde att Ibrahim skulle döda henne.

Ibrahim avbröt attacken efter en stund och flydde från lägenheten. Han kunde då gripas av den av vittnet till platsen larmade polispatrullen.

LÄS MER: Han klättrade in hos sovande kvinna och försökte våldta

Fängelse och utvisning

Åklagaren hade yrkat på att brottet skulle rubriceras som försök till våldtäkt men domstolen ser mildare på händelsen och dömer för grov misshandel, sexuellt ofredande och hemfridsbrott. Påföljden stannar vid fängelse i 2 år, varav Ibrahim får dra av en tredjedel plus den tid han suttit häktad.

Ibrahim döms också till utvisning som ska gälla på livstid. Han förbjuds att någonsin besöka Sverige igen. Vidare ska Ibrahim betala ett skadestånd till kvinnan på 62 800 kronor avseende kränkning samt sveda och värk.