En kenyansk medborgare som upprätthåller sig illegalt i USA misstänks ha utgett sig för att vara någon typ av hemtjänst och sedan rånmördat tolv äldre kvinnor i delstaten Texas.

LÄS ÄVEN: Gäng bröt sig in och rånade 85-åring i hemmet – stal även trygghetslarm till hemtjänsten

På tisdagen åtalades 46-årige Billy Chemirmir från Kenya som greps i mars 2018 misstänkt för att ha mördat 12 kvinnor mellan 76 och 94 år. I samband med morden ska gärningsmannen ha stulit kvinnornas smycken och andra värdesaker, rapporterar Fox News.

Polisen lyckades komma Chemirmir på spåren efter att han trängt sig in i en 91-årig kvinnas lägenhet i staden Plano. I samband med lägenhetsrånet kvävde han kvinnan medvetslös med hjälp av en kudde.

Spårade
Efter attacken kunde kvinnan berätta för polisen att rånaren även stal en låda med smycken. Polisen spårade Chemirmir genom registreringsnumret på den bil som han färdades med vid tillfället och kunde sedan spana på honom när han slängde kvinnans låda i en papperskorg.

Använde erfarenhet inom vård
Enligt polischefen Gregory Rushin i Plano har Chermirmir använt sin erfarenhet från jobb inom vården till sin fördel när han riktat in sig på äldre människor i hemmen. Nu utreder polisen även om Chemirmir har koppling till ytterligare 750 obevakade dödsfall som drabbat äldre kvinnor.

LÄS ÄVEN: Kvinna rånad i hemmet av maskerade män – bakbands medan rånarna letade värdesaker