Grekland (2)

Kapellet. Foto: Greek City Times

Utrikes

Illegala migranter har vandaliserat kyrka i Grekland: ”Fuck you”

Publicerad 7/16/2020
Annons

Ytterligare en kyrka på den grekiska ön Lesbos har utsatts för skadegörelse. Enligt rapporter i grekisk media är det illegala migranter som skrivit ord som ”fuck you” över fasaden. Ungern har meddelat att man skänker nästan 300 tusen kronor till Grekland för sanering och renovering av utsatta kyrkor.

Samhällsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur kyrkor har dragits in i de kaotiska scener som präglar migrantlägret Morias närområde med bland annat upplopp och bränder.

LÄS ÄVEN: BILDEXTRA: Migranter vandaliserade kyrka i Grekland

En rad kyrkor har vandaliserats både in- och utvändigt av förbipasserande migranter. Senast är det kapellet ’Sankt Slas’ som fått fönsterrutor sönderslagna, skräp utslängt på tomtmarken och även graffiti klottrat över fasaden, rapporterar Greek City Times.

”Tragisk situation”

På fasaden går det att tyda målade händer som pekar finger och orden, ”fuck you” upprepade gånger. Makis Pavlellis är boende i området och han är inte munter över utvecklingen i Moria men menar att ingen längre bryr sig om att göra något åt förfallet.

– Situationen i byn är tragisk, konstaterar Pavlellis.


Ungern sponsrar renovering

I mitten av maj meddelade Tristan Azbej från det ungerska regeringspartiet Fidesz att man via landets statssekretariat för bistånd till förföljda kristna skänker 30 000 dollar (cirka 272 000 kronor) för renoveringskostnader av de kyrkor som har vandaliserats av illegala migranter på ön Lesbos.

LÄS ÄVEN: Kyrka vandaliserad utanför Köpenhamn: ”Vi tar över Danmark”

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1178”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons