Inte ens polisstationer står säkra från inbrott. I söndags bröt sig tjuvar in på polishuset i Kristianstad genom att krossa en ruta med en sten. Inget larm satte igång och ingen reagerade heller på fönstret som krossades. Brottet uppdagades inte förrän tjuvarna själva visat upp polisbrickor på Kristianstads tågstation.

En väktare på tågstationen i Kristianstad höll ögonen på ett par kända kriminella som vistades på stationen. Han såg hur den ene lämnade över något till den andre och konfronterade dem kort därpå. Då visade det sig att föremålet var en polisbricka.

Vakten larmade polisen men där hade man inte tillräcklig bemanning för att skicka över någon patrull. Istället fick väktaren bege sig till stationen. Först då upptäcktes även inbrottet och den krossade rutan.

LÄS ÄVEN: Forskare avslöjar: Polisens underrättelsechef Linda H Staaf okvalificerad för tjänsten

Utesluter att någon glömt att larma på

Enligt lokalpolisområdeschef Anders Olofsson, är lokalerna som tjuvarna bröt sig in i ett kontorslandskap där utredare arbetar. Utöver polisbrickor kom tjuvarna även över ett antal bärbara datorer, datorutrustning och personliga ägodelar. Möjligen stal de även ett passerkort som har befunnits saknas.

Polisen uppger att ett tekniskt fel ligger bakom att larmet aldrig utlöstes när männen krossade fönstret på polisstationen. Det är ännu oklart vad felet består i, uppger Nsk.

Lokalpolisområdeschef Anders Olofsson utesluter dock att någon anställd skulle ha slarvat med säkerheten. Han utesluter även att tjuvarna skulle haft någon hjälp inifrån.

– Vi ser oerhört allvarligt på detta. Polishuset ska ha ett högt skalskydd med fungerande larm. Men någon typ av tekniskt fel har gjort att larmet inte utlösts, säger Olofsson.