tyska miljöpartiet
Utrikes

Inga vita i miljöpartis framtidsvisioner

Publicerad 7/22/2022
Annons

Det tyska miljöpartiet har lanserat en PR-kampanj för att visa dess vision för landets framtid, där vita människor inte längre tycks existera och likställs med nazister.

Tre affischer har släppts som en del av kampanjen som visar vilken typ av framtid tyskar kan förvänta sig om partiet får tillräckligt med makt för att förverkliga sin politiska agenda.

LÄS ÄVEN: Tyskland inför värmelokaler som svar på energikrisen

En av affischerna visar ett svart lesbiskt par med orden ”Ett hemland för alla utom nazister”. En annan bild visar en mörk kvinna, troligen med härkomst från Mellanöstern, tillsammans med orden ”Arbetar för en framtid”. En tredje bild föreställer ett svart barn, troligen av afrikanskt ursprung, med orden ”Skolor som kan göra framtid och historia”.

Vita, som utgör 87 procent av Tysklands befolkning, verkar således inte vara en integrerad del av landets miljöpartistiska framtid.

Stort parti

Till skillnad från i Sverige är det tyska miljöpartiet ett relativt stort parti. Den innehar för närvarande 118 av de 736 platserna i förbundsdagen efter att ha fått 14,8 procent av rösterna i valet 2021 och har nu den tredje största av sex parlamentariska grupper.

LÄS ÄVEN: Tyskland tar strid mot appen Telegram

Dock delar man samma slags avsky för det egna landet och dess befolkning. Tidigare har 300 delegater från partiet begärt att ordet ”Tyskland” skulle tas bort från deras eget manifest.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons