”Islam är ett problem i Danmark, Europa och resten av den fria världen eftersom det medför våld, terror och specifika krav på hur vi ska leva våra liv i vårt eget land”, skriver Inger Støjberg, före detta migrationsminister i Danmark, på Facebook.

Tidigare i veckan lyckades den danska säkerhets- och underrättelsetjänsten PET, avvärja ytterligare en muslimsk terrorattack i Danmark. Mellan den 6:e och 7:e februari arresterades sju personer misstänkta både för förberedelse till terrordåd och för att ha deltagit i försök till terrorism. Bland annat uppges de ha tillverkat bomber.

I torsdags arresterades ytterligare sex personer i Danmark och en i Tyskland. Samtliga är involverade i fallet, uppger PET i en händelsenotis.

I ett öppenhjärtigt inlägg på Facebook tackar Støjberg landets underrättelsetjänst men beklagar samtidigt behovet av den. Hon ifrågasätter även varför så många politiker inte vågar säga som det är; ”islam är ett problem”.

LÄS ÄVEN: Danska högern KOLLAPSAR efter petningen av Støjberg

”Koranen uppmanar till våld”

Støjberg skriver att det lyckligtvis finns ”många muslimer i Danmark och resten av världen som inte är våldsamma, beter sig ordentligt och tar hand om sig själva” men beskriver samtidigt terrorism som en ”muslimsk sjukdom”.

”I Koranen finns direkta krav på och rättfärdigande av våld och terror mot oss ”otrogna” och krav på hur vi […] ska organisera samhället så att det tar nödvändig hänsyn till muslimerna”, skriver hon.

Kärnan till varför islam är ett problem, menar Støjberg, är inte bara att många terrorbrott begås ”med koranen i handen” utan tystnaden från alla de muslimer som inte deltar i våldet. Även om de inte deltar så tar de heller inte aktivt avstånd från våldet och terrorn.

LÄS ÄVEN: Före detta danska migrationsministern: ”Danmark ska aldrig bli som Sverige!”

Ställs inför riksrätt för att ha skyddat flickor från pedofili

I januari fastslogs att Støjberg ska ställas inför riksrätt för beslut hon fattade under sin tid som minister. Hon anklagas för att ha givit ”en olaglig instruktion om att skilja asylsökande par åt där ena parten var minderårig”, enligt DN. Støjberg ångrar inte sitt beslut som syftade till att rädda minderåriga flickor från religiöst påbjuden pedofili, i form av barnäktenskap.

– Jag har kämpat för att skydda de här flickorna. När jag blickar bakåt i tiden fanns det ett stort tryck för att undvika barnbrudar i danska flyktingboenden, säger Støjberg.

Støjberg är sedan den 4:e februari, i år, politisk vilde i Folketinget. Hon tillhörde tidigare borgerliga Venstre.