löfven hultqvist

Peter Hultqvist och Stefan Löfven. Foto: Susanne Nilsson.

Inget misstroende mot försvarsministern – C och L lade ned rösterna

Publicerad 9/19/2017
Annons

➤ POLITIK På tisdagen togs misstroendet mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) upp till omröstning i riksdagen. Resultatet blev som väntat efter att Centerpartiet och Liberalerna plötsligt meddelat att man ändrat sig i frågan.

I slutet av juli gick alliansen gemensamt ut på en pressträff och kungjorde att man hade för avsikt att väcka misstroendevotum mot tre statsråd med anledning av regeringens hanterande av it-skandalen – bland dessa försvarsminister Peter Hultqvist.

”Centerpartiet kommer inte att rösta för ett misstroende, riksdagens skarpaste vapen, mot en minister om det saknas saklig grund för detta”, meddelade C-ledaren Annie Lööf plötsligt i förra veckan. Enligt Lööf hade ”ny information tillkommit” vilket ”förändrar bedömningen”.

I samband med utspelet meddelade även Liberalerna att man inte längre står bakom det tidigare kravet på misstroende mot Hultqvist.

I tisdagens omröstning lade C och L ned sina röster medan SD, M och KD röstade för. S och MP röstade mot. V lade ned sina röster.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons