ingvar kamprad
Inrikes

Ingvar Kamprad död – extremvänstern jublar

Publicerad 1/28/2018
Annons

På söndagsmorgonen meddelades att IKEA-grundaren Ingvar Kamprad gått bort vid en ålder av 91. Reaktionerna blev blandade.

– Vi är oerhört ledsna över Ingvars bortgång. Vi kommer alltid minnas hans hängivenhet och engagemang för att alltid verka för de många människorna. Att aldrig ge upp, alltid försöka bli bättre och att leda genom att föregå med goda exempel, säger Torbjörn Lööf, VD och koncernchef Inter IKEA Group i ett pressmeddelande.

Kamprad grundade IKEA vid 17 års ålder. Företaget finns numera i 41 länder med 131 000 anställda och med en årsintäkt på 25 miljarder euro. 2011 ansågs han vara en av de rikaste personerna i världen.

Söndagens reaktioner på sociala medier har varit blandade.

Från enskilda privatpersoner har det mest varit hyllningar, från media återblickar på Kamprads karriär med vissa mediehus (som SVT) som valt att fokusera på påstådda nazistkopplingar och skatteplanering, och från yttersta vänsterkanten tycks man välkomna Kamprads död.

En tweet som stod ut på söndagen kommer från Vänsterpartiets f.d. distriktsordförande i Storstockholm och lärare i svenska på Järvaskolan, Barbro Sörman.

Liknande tongångar kom även från vänsterpartisten Dror Feiler.

Ovanstående uttalande kommer från Ung Vänsters Facebooksida.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons