ann heberlein

Foto: Soppakanuuna.

Inrikes

Insamling till kartläggning av våldtäktsvågen stoppad

Publicerad 1/26/2018
Annons

”Att redogöra för BRÅ:s statistik är alltså ’rasistiskt'”, konstaterar Heberlein. Insamlingen fortgår nu på annat håll.

”Min nästa bok, Våldtäkt och kultur, undersöker relationen mellan normer, värderingar och sexbrott, med fokus på gruppvåldtäkter”.

Så beskrev författaren och M-riksdagskandidaten Ann Heberlein sitt projekt till vilket hon samlade in pengar via Kickstarter – samma sajt nationalekonomen Tino Sanandaji använde för att samlade in pengar till sin bok Massutmaning för ett par år sedan.

Under natten har insamlingen dock stoppats av Kickstarter.

”När jag gick och lade mig närmade sig min crowdfunding 200 000 efter 2 dygn. Under natten har projektet stoppats efter anmälningar till Kickstarter. Att redogöra för BRÅ:s statistik är alltså ”rasistiskt”. Förstår ni vart vi är på väg?Yttrandefriheten är inte hotad. Den är strypt”, twittrar Heberlein på fredagsmorgonen.

– Jag fick ett mejl i morse från Kickstarter om att projektet var ”suspended” på grund av anmälningar om ”inappropriate content”, men jag har inte fått någon annan förklaring. Jag vet inte vem som har anmält och jag vet inte vad i mitt projekt som är stötande, säger Ann Heberlein till Dagens nyheter.

Insamlingen till projektet har nu flyttats.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1034”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons