bitcoin

Foto: Jaume de Oleza.

Partner

Institutioner satsar hårt på Bitcoin

Publicerad 4/1/2021
Annons

Bitcoin fortsätter att fånga intresset hos många idag och privatpersoner samt institutioner har börjat se kryptovalutan som en stor förändring inom digital ekonomi. Vi kan se att Bitcoins värde har ökat rejält de senaste månaderna och det lär absolut inte ta slut än.

Kryptovalutan nådde ett nytt rekord 2021 och nådde hela 61,000 USD. Det har skapat ett institutionellt intresse för kryptovalutan. Men för att verkligen förstå konsekvenserna av denna växande marknad och vad vi kan förvänta oss att se, när priset fortsätter växa. Det är viktigt att förstå vad som händer ytan och bortse siffrorna. Som tur är kan vi se data från amerikanska tillsynsmyndigheten, som delar upp marknadsdeltagare efter kategori. Här kan vi se mekaniken bakom det växande intresset för institutioner.

Kryptovalutor får mer acceptans hos institutet och verksamheter

Vi kan se fyra stycken kategorier inom detta som består av kapitalförvaltare, banker, lånefinansiering, och ”andra företag” enligt rapporteringarna. Det intressanta är att lånefinansiering, som inkluderar hedgefonder och några mindre råvaruhandel rådgivare. Dessa har den största andelen i Bitcoin (BTC) och dess öppna ränta, där nettot låg på en 3:1 ratio. Det betyder att denna grupp använder stora delar för att satsa mot tillgången.

De som mestadels har tillgång till marknaden är den andra gruppen som inkluderar banker, firmor i den ”andra kategorin” (t.ex. företagsskatter och utländska finansinstitut) samt den orapporterade marknaden, som inkluderar aktiva detaljhandlare. Sammansättningen av vilken grupp som är netto på lång- eller kort tid varierar över tiden. Vi kan se att vissa fonder med kort netto har minskat i sin position.

I en podcast som sändes av Mathew McDermott, chef för digital Assets, sade att nu när banken öppnar handel med krypto handel, kommer detta resultera att efterfrågan fångar intresset på runt 300 institutioner. Vi kan bara förvänta oss att Bitcoins pris kommer fortsätta att stiga. Tack vare detta kommer vi också se andra kryptovalutor och produkter skapas och få mer intresse av både institutioner och privatpersoner. Handelssystem inom Bitcoin skapas för att erbjuda privatpersoner möjligheten att investera i Bitcoin. Det blir således mer och mer öppet för allmänheten, men detta gör marknaden även populär inom institutioner. Allt är ihopkopplat.

Nu när Bitcoin verkar vunnit acceptans hos institutioner och verksamheter, lär vi även se en ny signal i branschens långsiktiga planer. Eftersom banker och institut erbjuder möjligheten att både investera, köpa- och sälja Bitcoin, finns det större möjligheter för vanliga personer att ta del av den växande marknaden, men även privata företag eller egenföretagare. Det är en helt ny digital valuta och även om det lär ta några år innan kryptovalutor blir mer generaliserade, lär mycket även ändras i de framkommande åren. Precis som med alla investeringar, är det därför alltid viktigt att ha koll på den ständigt förändrade marknaden och nyheter inom Bitcoin. Ju mer man lär sig om hur valutan fungerar, desto enklare och mer förståeligt kommer det vara för alla personer i framtiden – både för oss privatpersoner och för mer utvecklade företag.

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons