merkel clapping (1)

Angela Merkel

Utrikes

Integrationssatsningar för 230 miljarder kronor i Tyskland under fjolåret

Publicerad 5/21/2019
Annons

Den rekordhöga summan 230 miljarder kronor gick till integrering av mer än en miljon migranter och för bekämpning av de bakomliggande orsakerna till de massiva migrationsströmmarna. Det visar nya siffror från det tyska finansministeriet som Reuters tagit del av.

23 miljarder euro, motsvarande 230 miljarder kronor, är en ökning med elva procent jämfört med de 20,8 miljarder euro som spenderades 2017. Siffrorna ska tas upp till diskussion under förbundskansler Angela Merkels och hennes ministrars möte på onsdag.

Merkel har vid upprepade tillfällen försvarat sitt beslut att 2015 lämna Tysklands gränser öppna på vid gavel för mer än en miljon migranter, i huvudsak från muslimska länder, och kallat det för en humanitär nödvändighet. Sedan dess har hon dock påstått att man vill förhindra en upprepning och försökt åtgärda orsakerna till migrationen.

Dyr fest
– Det här är en dyr välkomstfest på medborgarnas bekostnad, säger Alice Weidel från Alternativ för Tyskland. En ”dum” kommentar enligt flykting- och integrationsminister Annette Widmann-Mauz.

– Den som avfärdar humanitärt skydd som en fest har inte förstått någonting alls, säger Widmann-Mauz.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons