Efter den senaste tidens eskalerande invandrarvåld fylls internationella medier av fasa för utvecklingen i Sverige, ett land som hela världen tills relativt nyligen såg upp till men nu beskrivs som ett skräckexempel.

Samnytt har rapporterat om den krackelerande bilden av Sverige utomlands vid flera tillfällen under den senaste tiden, där man konstaterar att det mångkulturella experimentet som påtvingats svenska folket har fallerat fullständigt.

LÄS ÄVEN: Sverigebilden: ”Från fredlig välfärdsstat till Europas vapenmordshuvudstad”

Le Monde, Wall Street Journal och Jyllands-Posten är några av de medier som skriver om Sveriges förfall. Liksom Reuters uppmärksammar många att det nu gått så långt att man överväger sätta in militären.

Man nämner även gängledaren Rawa Majid, mer känd som ”Kurdiska räven”, och hur barn rekryteras: ”Hur fredliga Sverige blev Europas pistolmordshuvudstad”, lyder en rubrik.

Från danskt håll pekas Sverige ut som ett skräckexempel med tiotusentals gängkriminella, och i veckan larmade norsk polis om att gäng från Sverige håller på att etablera sig i Norge.

LÄS ÄVEN: Sverigebilden: Från Bullerbyn till Lilla Mogadishu

Att situationen i Sverige är självförvållad genom politiska beslut konstaterar Jyllands-Posten med rubriken ”Den självförvållade svenska tragedin”, där man också slår fast att ”Sverige är i en egen kategori när det gäller gängrelaterat våld och brutalitet”.

– Jag tror att de som har en bild av Sverige som Bullerbyn kan ha ändrat sin uppfattning lite genom detta, säger Joakim Reigstad, Nordenkorrespondent på NRK, till TT.

Även i Finland finns farhågor om att kriminella i Sverige tar sig över gränsen.

– Det har rapporterats om farhågor om att svensk gängkriminalitet ska få fotfäste även i Finland, säger Ekots Finlandskorrespondent Carina Holmberg.

I brittiska medier använder man ord som ”vilda västern” och ”krigszon”, och i internationella mediers kommentarsfält råder ingen tvekan om orsaken till Sveriges situation.

LÄS ÄVEN: Sverigebilden: ’Ett land som begår självmord’