Efterlysta

Efterlysta. Foto: Interpol

Inrikes

Interpol efterlyser Adrianas misstänkta mördare

Publicerad 7/16/2021
Annons

Samnytt kan visa bild på tre misstänkt gängkriminella som jagas internationellt efter mordet på 12-åriga Adriana. Männen är häktade i sin utevaro och har nu hamnat på Interpols lista över efterlysta.

Det var i samband med att Adriana på sommarlovet gick en hundpromenad förbi hamburgerkedjan McDonalds i Hallunda i södra Storstockholm som hon hamnade mitt i en gängskjutning där 21 skott avlossades från bland annat en AK-47. Flickan träffades av skotten och dog.

LÄS ÄVEN: Gängkriminella åtalas för vapenbrott kopplat till mordet på 12-åriga Adriana

På Interpols hemsida har tre nya efterlysningar publicerats. Dessa rör tre svenska medborgare med turkisk bakgrund som misstänks för mordet på 12-åriga Adriana och även mordförsök på ett tiotal personer som befann sig på brottsplatsen när skotten avlossades. Männen misstänks befinna sig i Turkiet – ett land som Sverige saknar utlämningsavtal med.

22-årige Furkan Kücükgöl, saknar folkbokföringsadress och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för narkotikabrott, grov olovlig körning och rattfylleri.

23-årige Serkan Haluk Demirkiran, är folkbokförd i centrala Stockholm och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för stöld, försök till stöld, flera narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

22-årige Ferdi Kücükgöl, är folkbokförd i centrala Stockholm och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för skadegörelse, narkotikabrott, häleriförseelse, olovlig körning och rattfylleri.

De misstänkta mördarna. Foto: Polisen

LÄS ÄVEN: Den mördade Adrianas mamma: ”Om inte det här blir en ögonöppnare vet jag inte vad som krävs”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons