Samnytt har tidigare rapporterat om hur Sverigedemokraternas ordförande i Falun, Rasmus Giertz, i samband med ett torgmöte i valrörelsen hotades och ofredades av ett gäng med invandrarbakgrund. Nu åtalas en i gänget för olaga hot och ofredande. Men invandraren känner sig själv kränkt och hotad efter att Samnytt har spridit videon som visar trakasserierna.
– Varför lägger han ut videon och sprider mitt ansikte så jag blir hotad?

Glåporden och de kränkande tillmälena på dålig svenska regnade över SD-politikern Rasmus Giertz när han iförd kläder med sitt partis logo var på väg hem från ett avslutat torgmöte i början av september. Se videon nedan:

Rädd och skärrad tog Giertz skydd i sin bostad, låste dörren och fällde ned persiennerna. Genom fönstret kunde han höra hur 18-årige Elias Michel Semaan med invandrarbakgrund från Libanon och de andra dröjde sig kvar utanför och fortsatte med sina hot och kränkningar.

Giertz polisanmälde händelsen och nu får den sitt rättsliga efterspel. Semaan åtalas vid Falu tingsrätt för olaga hot och ofredande.

LÄS MER: Invandrare hotar SD-politiker utanför hemmet

”Sverigedemokratfitta”

Enligt åtalet har ”hotet var sådant att Rasmus Giertz kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet”. Bland annat har Semaan sagt att han ”ska skicka mina grabbar på dig, stora grabbar”.

Ofredandet har enligt åtalet bestått i att ”Elias Semaan har gått efter Rasmus Giertz och gjort kränkande och nedsättande uttalanden till honom”. Bland tillmälen märks uttryck som ”Sverigedemokratfitta” och ”har pullat din mammas fitta”.

Libanesen: ”Jag blir hotad”

Elias Semaan har i skrivande stund varken erkänt eller förnekat brott. I förundersökningsprotokollet står: ”Förhöret går ej att hålla med misstänkt Elias då han beter sig barnsligt och omoget, det går inte att få ut något vettigt och rättssäkert av förhöret”.

I ett senare förhör uppger Elias Semaan att han själv är utsatt för hat och hot från personer som har reagerat på händelsen.

– Varför lägger han ut videon och sprider mitt ansikte så jag blir hotad, frågar, Semaan i polisförhör.

Enligt Semaan försöker SD-politikern att få invandrare att se dåliga ut. Semaan, vars föräldrar har invandrat från Libanon, säger att politikern har fel eftersom att han är ”svensk”.

Giertz har begärt ett skadestånd på 40 000 kronor för de kränkningar han utsatts för. Åtalet kan laddas ned och läsas HÄR.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrare attackerar SD:are: ”Jag ska hugga ditt huvud”