Data från det italienska inrikesministeriet visar att invandrare ligger bakom 42 av 100 våldtäkter i landet. Statistiken visar även att italienska kvinnor löper en större risk att utsättas för sexuella trakasserier medan utländska kvinnor löper en något större risk att utsättas för grova sexbrott.

Under de senaste månaderna har Italien drabbats av ett flertal fall där migranter attackerat kvinnor. Bland dessa finns en våldtäkt av kvinna i mars av fem migranter från Albanien och Marocko, och en 15-årig flicka som våldtogs av marockaner i oktober. Båda fallen hade även kopplingar till illegala droger.

Senast i förra veckan våldtogs en 17-årig flicka av en 30-årig migrant från ett land utanför EU.

Även våldsamma attacker med migranter som gärningsmän har blivit allt mer vanligt. I förra veckan misshandlades en 27-årig man så svårt att han förlorade alla sina tänder. På sjukhuset kan han i nuläget bara få i sig vätska med hjälp av en sjuksköterska.

Mannens fru lade upp bilder på hans tillstånd på sociala medier och hävdade att migranterna utfört misshandeln för att ha kul. Hon frågade också ifall detta är de migranter som vänstern alltid hyllar.

I augusti 2018 visade siffror från inrikesministeriet att nästan ett av tre brott begås av invandrare trots att gruppen utgör åtta procent av befolkningen.