Den 7 juli förra året sköts en man ihjäl i Göteborg som ett led i en konflikt mellan två kriminella invandrargäng. På tisdagen föll dom i målet. Fyra män döms till längre fängelsestraff – i ett fall livstid – medan en kvinna som också stod åtalad för medhjälp frias i brist på bevis.

Samnytt har tidigare rapporterat om den brutala gangsteravrättningen på öppen gata i den invandrardominerade och brottstyngda stadsdelen Länsmansgården/Biskopsgården. Offret sköts mitt bland människor och fångades av övervakningskameror (se bilder nedan).

Mordet som var planerat och begicks när offret kom ut ur en butik på Länsmanstorget hade sin bakgrund i en pågående konflikt mellan de kriminella invandrargängen Norra Biskop (offret) och Södra Biskop (gärningspersonerna).

Skytten riktar vapnet mot offret. Bild: Polisen.
Offret försöker fly undan kulorna. Bild: Polisen.
Skytten riktar vapnet mot offret igen. Bild: Polisen.
Skytten flyr från brottsplatsen. Bild: Polisen.
Polisen anländer till brottsplatsen. Bild: Polisen.

De dömda

Malamin Samureh Jarju, född 2002-10-03, döms för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott till fängelse på livstid.

Rami Ben Makram Kanfoud, född 2002-12-15, döms för medhjälp till mord och narkotikabrott till fängelse i 14 år och 5 månader. Han frikänns i brist på tillräckliga bevis från grovt vapenbrott.

Erelin Rushiti, född 2003-08-12, döms för medhjälp till mord till fängelse i 13 år och 11 månader. Han frikänns i brist på tillräckliga bevis från grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Patryk Szymon Szklarz, född 2002-07-30, döms för medhjälp till mord och narkotikabrott till fängelse i 14 år och 6 månader. Han frikänns i brist på tillräckliga bevis från grovt vapenbrott.

William Hajro Samir Asovic, född 2001-05-17, döms för flera narkotikabrott till fängelse i två år.

De utdömda påföljderna ska reduceras med en tredjedel i straffrabatt enligt praxis. Samtliga är dömda/åtalade för brott tidigare. Alla har tilldelats svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas.

Kvinna frikänns helt

En 20-årig kvinna frikänns i brist på tillräckliga bevis från medhjälp till mord och medhjälp till grovt vapenbrott.

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

LÄS MER: Fem invandrare åtalas för gängmord i Göteborg