T.v. Ilaz Jonuzaj med sin Volvo-bil. Genrebild busshållplatsen. Faksimil Facebook/Google Maps

Invandrargäng slet in medvetslös kvinna i bil och våldtog henne – utvisas inte

En berusad kvinna som promenerade hem efter krogbesök i Skåne ramlade ned på marken. Men istället för att få hjälp av ett par förbipasserande personer i en bil skulle kvinnan istället kidnappas och därefter våldtas både vaginalt och analt. Polisen har endast lyckats spåra en av gärningsmännen och denne utlänning slipper utvisning.

Det var strax efter klockan 1 den 16 september förra året som kvinnan var på väg hem från en krogen Harrys i Landskrona där hon spenderat kvällen där tillsammans med en väninna.

LÄS ÄVEN: Asylsökande pizzabagaren Omar våldtog äldre kvinna som hämtade mat

Kvinnan som var berusad lyckades inte ta sig hem ordentligt utan föll ihop efter vägen i höjd med korsningen Eriksgatan och Borgmästaregatan. I samband med att kvinnan låg utslagen vid passerade tre invandrare i en bil.

Männen stannade till vid kvinnan och klev ut ur bilen för att sedan slita in henne i baksätet. De förde bort henne till en busshållplats där de släpade ut henne över sittbänken i kuren där våldtäkten fullbordades.

Nedan syns busshållplatsen vid det invandrardominerande och så kallade utsatta området Koppargården där våldtäkten ägde rum.

Utländsk medborgare bakom våldtäkten

Polisen har under det senaste året endast lyckats spåra en av gärningsmännen genom den personbil av modell Volvo XC70 som användes vid våldtäkten. Mannen anhölls ett år efter att kvinnan utsattes för våldtäkten men resterande två män som var med är fortfarande okända för polisen.

Den identifierade gärningsmannen är 33-årige Ilaz Jonuzaj från Kosovo som är medborgare i Albanien och Serbien. I sociala medier skyltar Ilaz med sin bil vilket hjälpte polisen i utredningen.

Kvinnan: ”Männen pratade på utländskt språk”

I polisförhör berättar kvinnan att hon grät och bad på både svenska och engelska att männen som talade svenska med brytning och ett utländskt språk skulle släppa henne.

En väninna som för polisen återger sitt vittnesmål rörande en telefonkontakt med den våldtagna kvinnan uppger också att kvinnan ska ha bett männen att sluta. Trots detta fullbordades våldtäkten både vaginalt och analt i flera minuter.

Dokumenterade skador

Den rättsmedicinska undersökningen visade att kvinnan hade fått blåmärken och sår över kroppen i samband med våldtäkten.


Kosovoalbanen har inga kommentarer

I förhör förnekar Ilaz som behöver tolkhjälp att han ska haft samlag med kvinnan, utöver det är han inte intresserad av att svara på polisens frågor i någon större utsträckning.

Tingsrättsdomen

På tisdagen meddelade Lunds tingsrätt att Ilaz döms för människorov och våldtäkt till fängelse i fyra år, bland bevisningen fanns migrantens sperma.

Han ska även betala 145 000 kronor plus ränta i skadestånd till kvinnan men slipper utvisning eftersom åklagaren aldrig yrkade på det.


Hela domen kan laddas ned och läsas på följande länk: Lunds TR B 4815-19 Dom 2019-11-12

LÄS ÄVEN: Hovrätten mildrar straff för aylsökande våldtäktsmän – häver utvisning

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.