Åter igen är en karavan med migranter på väg mot USA från Sydamerika. Ifall det verkligen blir Joe Biden som svärs in som ny president i januari spår man att antalet karavaner kommer att mångdubblas.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om att Joe Biden utlovat amnesti till elva miljoner illegala invandrare som i dag finns i USA och ge dem en chans till medborgarskap. Detta är något han ämnar genomföra under sina 100 eventuella första dagar i Vita huset.

Biden har även lovat att öka det årliga flyktingmottagandet från nuvarande 18 000 till 125 000.

LÄS ÄVEN: Nya migrantkaravaner på väg mot USA

Under de senaste veckorna bildades en ny karavan i Honduras som nu rör sig norrut mot USA. Man hänvisar till pandemin och ödeläggelsen efter orkaner nyligen som skäl till vandringen.

Spås öka

Enligt Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard kommer detta bli en allt vanligare syn åter igen ifall Joe Biden svärs in som president nästa månad. Han framhåller samtidigt att Mexiko inte stödjer Bidens öppna gränser-politik, vilket han påpekar inte kommer att lösa problemen och kommer att locka ännu fler till att försöka ta sig in i USA.

Ebrard får medhåll av Jose Gonzalez, koordinator vid en kristen organisation i Guatemala som arbetar med migranter. Även han spår att antalet karavaner kommer att mångdubblas ifall Biden blir president. Han förväntar sig även att den nuvarande karavanen kommer att växa allteftersom den passerar igenom flera länder.

LÄS ÄVEN: Joe Bidens planer för USA väcker oro

Medan flera vänsterorganisationer uppmanar Biden att öppna gränserna vidhåller Trump sitt löfte om att hålla landets gränser säkra och sätta USA främst.