Gruppen Collectif Némésis deltagande på demonstrationen i veckan blev inte långvarig. Övriga deltagande feminister kunde inte tolerera att man höll upp skyltar där det stod att över hälften av våldtäkterna i regionen Île-de-France begås av invandrare.

I en video gruppen postade på Twitter syns medlemmar hålla skyltar med bland annat referenser till Rotherham, med de många muslimska våldtäktsgängen som riktat in sig på unga flickor, och Köln där migranter i horder på nyårsafton 2015/16 gick till kollektiva attacker mot kvinnor.

Redan innan demonstrationen förutspådde gruppen att man inte skulle vara välkomna.

– Det fanns ingen tvekan om att vår blotta närvaro skulle tolkas som en aggression av demonstrationens organisatörer på grund av våra åsikter om invandring, säger en representant för gruppen.

Samtidigt fördömer Collectif Némésis gruppen Nous Toutes som organiserade marschen, vilka man menar är ”mer upptagna med att förespråka vänsterns slapphet än det riktiga skyddet av kvinnor och deras rättigheter”.

Man anser också att många feministgrupper endast ägnar sig åt ”anekdotiska teman” än de riktiga frågorna som påverkar kvinnor.

– Feministiska webbplatser och organisationer sa ingenting om våldtäkterna i Köln 2015 och massvåldtäkterna utförda av indo-pakistanier runt om i England under årtionden, lägger man till.