Tidigare idag grep tysk polis tre irakiska migranter misstänkta för att planera terrordåd i landet. Männen uppges ha byggt bomber och även utfört tester av dessa. Enligt åklagaren handlar det om en planerad attack som motiveras genom islam.

Polisen i Tyskland har under den senaste månaden bedrivit en utredning mot tre migranter, två 23-åringar och en 36-åring från Irak. På onsdagsmorgonen beslutade man att gripa männen, rapporterar Deutsche Welle.

Polisinsatsen ägde rum i Schleswig-Holstein som gränsar till Danmark i norra Tyskland. Enligt åklagaren är migranterna misstänkta för att planera ett islamistiskt terrordåd.

LÄS ÄVEN: Tysk larmrapport: Antalet salafister har fördubblats

Den pågående utredningen mot migranterna har hittills visat att man försökt bygga bomber. Enligt inrikesminister Horst Seehofer har männen redan genomfört bombtester.

De två 23-åringarna, Shahin F. och Hersh F. har från internet laddat hem instruktioner om hur man bygger en bomb. Det har även lagts beställningar på material som behövs för detonation.

LÄS ÄVEN: Europas muslimer blir mer radikala – antalet troende nu över 80%

Den 36-årige mannen, Rauf S., har enligt utredningen tillhandahållit vapen för terrordådet. Shahin och Hersh ansåg däremot att dessa vapen var för dyra och övervägde därför att ändra planen från att utföra dådet med handeldvapen till så kallad fordonsterrorism. I polisutredningen framkommer det att Shahin ska ha påbörjat körlektioner för att lära sig köra bil.