charlie-weimers-iran

Ninaras, CC BY 4.0 / Landstingshuset, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Iranska sanktioner mot Sverigedemokrat

Publicerad 10/28/2022
Annons

På det iranska utrikesministeriets hemsida fördöms EU:s beslut om sanktioner mot de individer som ansvarar för våldet mot folket i landet. I samband med detta har man själva genomfört sanktioner mot specifika företag och politiker – bland andra Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Charlie Weimers som jobbat hårt för det iranska folkets frihetskamp.

Sanktionerna innebär att Charlie Weimers inte kan besöka den islamistiska diktaturen. Själv ser han sanktionerna som ett bevis på att hans arbete varit viktigt och effektivt.

– Det ser jag som en hedersbetygelse att diktaturen i Iran upprörts så mycket av mitt ställningstagande för det iranska folket och för ett demokratiskt sekulärt Iran. Det är något jag ser som positivt, säger han till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Statsradion relativiserar förnedringsrån efter SD-intervju på Fox

Han uppger sig inte känna något obehag för att ha blivit personligt utpekad och påpekar att det här är ett beteende som diktaturer brukar ha mot sina hårdaste kritiker.

– I praktiken handlar om att jag tagit ställning mot regimen har drivit på för att de ansvariga för brott mot mänskliga rättigheter ska sättas på EU:s sanktionslista. Att det revolutionära gardet ska sätta på EU:s terrorlista och att kärnavtalet med Iran borde frysas. Det är några av sakerna jag uttalat mig väldigt tydligt om, säger han.

LÄS ÄVEN: S-minister anklagas för hyckleri om Iran

Han hoppas kunna besöka Iran någon gång, men inte så länge det nuvarande styret behåller sitt strypgrepp om folket och landet.

Sedan Weimers kom in i Europaparlamentet i juli 2019 har han lett vad Human Rights Service kallar ett högljutt korståg mot islamismen i Europa. Han har avslöjat att EU har gett tiotals miljoner euro till organisationer kopplade till Muslimska brödraskapet och andra islamistiska grupper vars yttersta mål är en stat baserad på sharialagar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
489Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons