En kvinnlig IS-resenär i Tyskland åtalas nu misstänkt för att ha låtit en femårig slavflicka dö av törst. Händelsen inträffade efter att flickan insjuknat och kvinnan tillsammans med sin make kedjat fast flickan utanför huset.

Kvinnan som i media omnämns som ”Jennifer W” reste 2014 från Tyskland för att bosätta sig i det av IS upprättade islamiska kalifatet i Irak. På plats arbetade kvinnan som patrullerande moralpolis åt den islamistiska terrororganisationen. För att framgångsrikt se till att människor följde den islamiska statens lagar var kvinnan utrustad med en automatkarbin av märket Kalasjnikov, pistol samt en bombväst, rapporterar The Guardian.

Enligt de tyska åklagarna har kvinnan tillsammans med sin man införskaffat en femårig slavflicka för att ta hand om parets hushåll i Mosul. Under år 2015 insjuknade flickan och som straff tillät kvinnan att maken kedjade fast flickan utanför huset och lät henne dö av törst under den brännande solen.

I januari 2016 besökte kvinnan den tyska ambassaden i Ankara i Turkiet för att förnya identitetsdokument. I samband med besöket greps hon av turkisk säkerhetstjänst och utlämnades till Tyskland.

På grund av bristande bevis släpptes kvinnan av den tyska polisen. Hon återvände då till sitt hem i Sachsen i östra Tyskland. Därefter har hon försökt återvända till den Islamiska staten men gripits.

Den 14 december åtalades kvinnan för krigsbrott, mord och vapenbrott i en domstol i München som hanterar terrorbrott. Kvinnan riskerar livstid i fängelse om hon fälls.

Slavhandel inom islam
Inom den muslimska världen är slavhandel tillåten enligt islamisk rätt, fastställd i sharia och tradition. Uppslagsverket Nationalencyklopedin skriver att muslimer enligt lagen får försätta människor i slaveri, men endast om det rör sig om personer som varken har anammat islam eller har accepterat att laglydigt leva under islamiskt välde.

’Otrogna’ får alltså förslavas under heliga jihad-krig och köpas på slavmarknad. I nedanstående video visas en av Islamiska statens slavmarknader.

https://www.youtube.com/watch?v=LJHW-xQ4XgE