Planerna hittades på en hårddisk som påträffades i terrorgruppens sista fäste i Syrien tidigare i år. De tros ha tagits fram med inspiration av massakern i Paris för fyra år sen då IS-terrorister stormade konsertlokalen Bataclan och mördade 130 personer.

I en plan skulle man attackera höghastighetståg i Tyskland. I en annan plan var målet ett oljeraffinaderi i Schweiz. Dokumenten innehöll även ett brev adresserat till IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi underskrivet av sex lägre ledare.

Trots att terrorgruppens sista fäste besegrats har man fortfarande internationella nätverk som man använder för att flytta terrorister över gränser och finansiera operationer som bankrån, fordonsattacker, mord och datorhackning.

Dokumentet avslöjar hur en medlem vid namn Abu Khabab al-Muhajir, som kontrollerar två terrorceller i Tyskland och en i Ryssland, ska styra operationerna utomlands med fokus på att stjäla pengar för att finansiera terrorgruppen.

”Döda otrogna riskkapitalister”, lyder instruktionerna. Enligt planerna avser man transportera utländska terrorister till Europa för att utföra attackerna.