Robert-Spencer-History-of-Jihad
Kultur

Islamexperten Robert Spencers nya bok om jihad ”ett ögonöppnande mästerverk”

Publicerad 8/1/2018
Annons

Den amerikanske islamkännaren och författaren Robert Spencer utkommer nu med ett stort historiskt verk betitlat ”The history of jihad – from Muhammad to Isis”. Boken har fått lysande recensioner och kallas bland annat för ”ett ögonöppnande mästerverk”.

Robert Spencer driver sedan flera år tillbaka sajten Jihad Watch som finansieras av den konservativa judeokristna organisationen David Horowitz Freedom Center där han fortlöpande rapporterar om bland annat terrorbrott och annat våld som begås i islams namn inom ramen för konceptet jihad. Nu har Spencer skrivit en bok där han tar ett historiskt helhetsgrepp på den jihadistiska traditionen inom islam, från religionens födelse på 600-talet och fram till våra dagar.

Boken beskrivs i recensioner som ”viktig”, ”en blandvändare” och en bok som ”krossar många myter”. Spencer väljer själv att lyfta fram en recension av den iranska iransk-amerikanske författaren, poeten, satirikern och politiske analytikern Amil Imani som kallar verket för ”ett ögonöppnande mästerverk” som för tankarna till George Orwell.

Imani, som i egenskap av avhoppare från islam, har förstahandsupplevelser av vad jihad innebär, skriver att inte många så korrekt och välformulerat och samtidigt så lättbegripligt kan beskriva fenomenet jihad som Robert Spencer gör i sin nya bok. Enligt Imani riktar Spencer ett strålkastarljus mot islams våldsamma, förtryckande och intoleranta väsen som följt religionen från dess grundare Muhammeds dagar till vår egen tid.

Imani menar att Spcener har en djupare kunskap om islam än de flesta muslimer som utger sig för att känna sin religion. Den som rätt vill förstå islam bör därför enligt Imani hellre vända sig till Spencers litteratur än till muslimska lärde.

Imanis recension kan läsas i sin helhet HÄR.

”The history of jihad – from Muhammad to Isis” finns ännu inte att köpa i den svenska bokhandeln men kan flaggas för bevakning på bland annat Bokus så att du får ett meddelande när den går att beställa.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons