is-islamiska-staten-746363
Utrikes

Islamiska Staten hotar slå till mot VM

Publicerad 5/8/2018
Annons

Enligt ny propaganda från terroristgruppen Islamiska Staten uppmanas deras medlemmar till att attackera världsmästerskapen i fotboll. En bild med en kniv som ”halshugger” VM-pokalen med röd bakgrund visas.

Enligt Daily Mail ska de senaste hoten ha publicerats av en IS-grupp med franska kopplingar. Det är inte första gången IS riktar sina hot mot det kommande världsmästerskapen i fotboll.

I mars publicerades en bild av IS på den argentinske fotbollsstjärnan Lionel Messi som knäböjer i orange overoll, som ofta bärs av fångar inför en avrättning av IS, framför en beväpnad terrorist. I april varnade IS för att Vladimir Putin kommer att stå till svars för ”mördandet av muslimer”. Bilden visade en terrorist med en AK-47 och en fullsatt fotbollsstadion som exploderade i bakgrunden. Hoten mot Putin är troligen kopplade till hans stöd till Assad-regimen som i flera år legat i ett blodigt inbördeskrig mot terrororganisationen.

Tusentals ryska medborgare, till största delen från centrala delarna av landet, bedöms ha anslutit sig till IS. I april förra året genomfördes en blodig terrorattack mot Sankt Petersburgs tunnelbana vilket IS tog ansvar för. 14 personer mördades i det attentatet och det motiverades vara ett svar på de ryska flygbombningar som genomförts mot terrororganisationen i Syrien.

Världsmästerskapen i fotboll inleds den 11 juni i år och spelas över stora delar av Ryssland. Sverige kommer att delta och spelar sin första match mot Sydkorea den 18 juni.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons