Den österrikiska regeringen meddelar att måndagskvällens terrordåd i Wien där fyra personer miste livet och 17 skadades har muslimskt motiv med kopplingar till Islamiska staten.

Det var strax efter klockan 20 som flera terrorister iscensatte attacker på sex olika platser i den österrikiska huvudstaden. I sociala medier cirkulerar videoklipp som visar hur terroristerna springer genom staden med tung beväpning och skoningslöst skjuter mot både fotgängare och restaurangbesökare.

LÄS ÄVEN: Flera döda och stort antal skadade i terrorattack i Wien – terrorister på fri fot

Terrorister misstänks vara på fri fot

Österrikisk polis sköt ihjäl en terrorist under polisinsatsen medan flera andra har gripits. Ytterligare minst en terrorist i cellen är dock fortfarande på fri fot. Nedan syns en specialstyrka gripa flera misstänkta terrorister.

Regeringen: IS-kopplingar

Inrikesminister Karl Nehammer beskriver den ihjälskjutne terroristen som en ”islamistisk terrorist” med koppling till terroristorganisationen Islamiska staten. Vid en husrannsakan i den gripnes hem har polisen påträffat IS-relaterat videomaterial.

Vidare har den konservativa regeringen med Sebastian Kurz i spetsen förstärkt polisen med militären som ska sköta bevakning av byggnader i staden.

LÄS ÄVEN: Säpo: 785 islamistiska extremister det största terrorhotet i Sverige

authorimage