said mansour
Utrikes

Islamist dömd två gånger för uppmaning till terrorism – kastas ut från Danmark

Publicerad 1/5/2019
Annons

58-årige marockanen Said Mansour, även känd som ”Bokhandlaren från Brønshøj”, är dömd två gånger för hets till terrorism och 2016 fråntogs han sitt danska medborgarskap samt dömdes till utvisning. Efter att ha förklarats icke önskvärd i Danmark skickades han på fredagen tillbaka till Marocko. ”Han har ingen plats i det danska samhället”, säger den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen.

Mansour dömdes även för att ha hyllat al-Qaida och 2014 fick han fyra års fängelse.

– Jag är mycket tillfreds med att vi genom utvisningen av Said Mansour skickar en klar signal till omvärlden, säger Lars Løkke Rasmussen.

– Djupt kriminella utlänningar som undergräver våra värderingar och till och med främjar terrorism har ingen plats i det danska samhället.

I december reste Løkke Rasmussen till Marocko där man bland annat tog upp överlämningen av Mansour.

Stort stöd för utvisningen
Hos Dansk Folkeparti är invandringstalesperson Martin Henriksen nöjd med att Mansour nu inte längre finns i Danmark.

– Så blev vi av med ännu en islamist och det är en bra känsla. Det har vi kämpat för länge. Nu hamnar han förmodligen i en tråkig cell i ett uselt marockanskt fängelse och det passar oss i Dansk Folkeparti bra.

Även utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg är nöjd med utvisningen.

– Han har använt sin tid i Danmark till att förråda oss och han har försökt att undergräva och destabilisera Danmark och därför hör han inte hemma här.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons