Mikail-Yuksel-8773
Inrikes

Islamist stakar ut vägen för nytt parti – ’ett parti som representerar det mångkulturella samhället’

Publicerad 8/22/2019
Annons

Inför valet 2018 uteslöts Mikail Yüksel ur Centerpartiet efter att hans samröre med fascistiska Grå vargarna uppdagats. För ett par veckor sen kungjorde han att snart avsåg presentera ett nytt parti som då ännu inte fått ett namn. På torsdagen presenteras Partiet Nyans.

I en intervju med Sveriges Radio i början av augusti 2018 sa Yüksel att hans ambition med att kandidera till riksdagen var att arbeta med sin hjärtefråga integration. Redan dagen efter han uteslöts i fjol dryftade han planer på ett nytt parti.

– Jag tror att många är trötta på de etablerade partierna. Jag har fått hundratals meddelanden från människor jag inte känner som säger att de stöttar mig, sa han då.

Det nya partiet, som Yüksel idag presenterar närmare i en debattartikel i Aftonbladet, siktar på kommunfullmäktige i Stockholm, Göteborg och Malmö samt riksdagen i valet 2022.

LÄS ÄVEN: Centerpartistisk islamist med förflutet i fascistorganisation startar nytt parti

Enligt Yüksel har de etablerade partierna svikit det mångkulturella samhället och den ”bisarra verkligheten” där ”de etablerade partierna envisas på ett sektliknande sätt med att hålla fast vid ideologiskt begränsade åtgärder och struntar i lösningar som ger resultat” menar han kan endast stoppas med ”ett nytänkande parti som prioriterar medmänniskans framtid över ideologier och partipolitik”.

Växande populism med främlingsfientlig retorik får dessutom samtliga etablerade partier att närma sig varandra med en copy paste-politik från de främlingsfientliga krafterna som sprider sig i vårt samhälle. Liberaler är inte längre liberaler och socialister är inte socialister.

Partiet Nyans politik beskriver han som ”en nyanserad politik som bygger på logik och vetenskap”.

LÄS ÄVEN: Oklart om grå Vargarna får stol i Sveriges riksdag – bråk om Mikail Yüksels C-kandidatur

Vidare har man identifierat ”tre akuta problem att prioritera”, bland annat islamofobi och främlingsfientlighet där man vill göra det förstnämnda till en egen brottsrubricering samt att muslimer får minoritetsställning i grundlagen.

Sverige är ett mångkulturellt land med utmaningar som kräver nytänkande. Vi saknar ett parti som representerar det mångkulturella samhället och förorterna som i decennier svikits av de etablerade partierna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons