Tidigare i veckan greps två algeriska medborgare i Barcelona misstänkta för att ha planerat terrordåd i Allahs namn. Enligt spansk polis ska islamisterna ha planerat att utföra ett bombdåd.

Senast i maj greps en marockansk man i Barcelona misstänkt för att ha planerat ett terrordåd i den populära turiststaden. Mannen uppgavs ha kopplingar till terrorgruppen Islamiska staten.

LÄS ÄVEN: Nya siffror: Islamistisk terrorism i Europa har ökat med 725 %

Vidare framgår det av uppgifter från inrikesministeriet att polisen sedan början av året och fram till den femte juli har gripit 16 misstänkta IS-krigare i landet.

Med de nya gripandena på tisdagen menar spansk polis att man nu har eliminerat en hel terrorcell, rapporterar Al-Jazeera.

Förberedde sprängladdningar

Polisen har under en längre tid följt männen och tagit del av deras planer. Männen ska ha förberett sprängladdningar och även försökt införskaffa vad man beskriver som krigsvapen som behövdes för att kunna utföra det planerade bombdådet.

Tre år sedan blodigt terrordåd

I augusti år 2017 utförde islamister blodiga terrordåd i Barcelona och Cambrils där sammanlagt 16 människor mördades och 152 skadades.

Terrorcellen bestod av tolv islamister med marockansk bakgrund som leddes av en imam i staden Ripoll norr om Barcelona. Bilder från attacken i Barcelona kan ses här nedanför.

LÄS ÄVEN: Imam-sonen Zouhair skulle spränga spanjorer under påsk

authorimage