En busschaufför i Paris som beskrivs som en ”islamist” vägrade att låta två kvinnor resa med bussen. Skälet för att säga nej var att kvinnorna bar kjol.

Händelsen utspelade sig på tisdagskvällen förra veckan vid busshållplatsen Botzaris nära parken Buttes Chaumont, rapporterar italienska il Giornale.

När bussen anlände tittade chauffören på sällskapet och åkte sedan vidare utan att öppna dörrarna. Kvinnorna sprang efter och lyckades komma ifatt bussen vid ett rödljus. De frågade busschauffören varför han åkte ifrån på det viset. Han svarade, ”tänk på att klä er ordentligt”.

”Islamist”
Busschauffören beskrivs som en nordafrikansk ”islamist” med långt skägg. I ett inlägg på Facebook som plattformen senare har censurerat – uppmärksammade kvinnans far händelsen.

LÄS ÄVEN: Kommunrapport: Shariapoliser och ’somaliska regler’ vardag i lilla Nyköping

”Den här individen som är betald av skattebetalarna, nekade min dotter som har ett giltigt månadskort att stiga ombord enbart för att hon bar en kjol”.

Företaget RATP som hanterar kollektivtrafiken utreder nu föraren men har inte bett om ursäkt till kvinnan och hennes vän.

Anställer islamister för att slippa vandalism
Enligt il Giornale har RATP specifikt valt att anställa personer som har figurerat i islamistiska kretsar för att undgå att få bussar vandaliserade genom bland annat stenkastning i Paris no-go-zoner.

LÄS ÄVEN: Muslimsk grupp patrullerar New York – misstänks tillämpa sharialagar