mikail-yuksel-is-terrorister

Faksimil Youtube

Inrikes

Islamistpartiets ledare försvarar IS-terrorister

Publicerad 2/22/2022
Annons

I en intervju med TV4 uttrycker Mikail Yüksel stöd för de terrorister som återvänt till Sverige efter att ha levt med och på olika sätt ha varit verksamma för den muslimska terrorgruppen Islamiska staten.

Partiet har involverat sig i den massiva kampanj mot Sverige som just nu pågår från muslimskt håll där det bland annat påstås att svenska myndigheter kidnappar muslimska barn.

Trots att Mikail Yüksel själv uteslöts av Centerpartiet för sina kontakter med fascistiska Grå vargarna, och nu lockar en rad tveksamma namn till sina partimöten samt driver på för särlagstiftning för muslimer, förnekar han att man skulle vara islamister.

LÄS ÄVEN: Partiet Nyans mobiliserar inför valet: ”De framställer oss som hot”

Yüksel har vid flera tillfällen kritiserat att myndigheterna stängt muslimska friskolor som kopplats till radikal våldsbejakande islamism, bland annat Vetenskapsskolan i Göteborg där rektorn av säkerhetspolisen pekades ut som en fara för rikets säkerhet.

– Det finns ju en häxjakt mot skolorna bara för att de är muslimska, säger han.

IS-terrorister

Samtidigt försvarar Yüksel de IS-terrorister som återvänt till Sverige, deras mänskliga rättigheter och hävdar att de misstänkliggörs utan bevis.

– Jag har aldrig försvarat dessa människor. Jag har alltid försvarat mänskliga rättigheter. De här människorna vet inte vad deras brott är. Ingen vet det, bara Säpo vet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons