Under de senaste dagarna har den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir delat ut flygblad och satt upp dekaler i det invandrartäta Järvaområdet i Stockholm där bland annat Tensta, Rinkeby och Husby ingår.

Flera personer boende i och omkring Järvaområdet har efter att de fått flygblad i sina brevlådor och observerat dekaler kontaktat Doku.

Facebook är Hizb ut-Tahrir öppna med aktionen.

Den 13 februari skriver gruppen:

Idag är det den 1a Rajab år 1442 enligt hijri-kalendern. Det har passerat 100 år sedan katastrofen, den formella tillintetgörandet av Khilafah drabbade Ummah.
Hizb ut Tahrir lanserar i det sammanhanget en global kampanj med titeln:
”Till 100-årsminnet av tillintetgörandet av Kalifatet… Muslimer, etablera den!”
Vi uppmanar alla att följa och ta del av arbetet. Följ med här på sidan och följande hashtags..

Ett av gruppens flygblad:

Hizb ut-Tahrir är en radikal islamistisk rörelse vars mål är att avskaffa demokratin vilket man vill ersätta med ett globalt shariastyrt kalifat.

I samband med det senaste riksdagsvalet uppmanade man muslimer att inte delta och rösta då detta skulle vara ”haram” (förbjudet). Man uppmanar även muslimer att inte integrera sig i Sverige och inte fira svenska högtider som jul.

Organisationen är förbjuden i framför allt många arabiska länder och terrorklassad i Ryssland. I Tyskland är den förbjuden på grund av antisemitism och antiisraelisk propaganda.