Faksimil Facebook

Under de senaste dagarna har den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir delat ut flygblad och satt upp dekaler i det invandrartäta Järvaområdet i Stockholm där bland annat Tensta, Rinkeby och Husby ingår.

Flera personer boende i och omkring Järvaområdet har efter att de fått flygblad i sina brevlådor och observerat dekaler kontaktat Doku.

Facebook är Hizb ut-Tahrir öppna med aktionen.

Den 13 februari skriver gruppen:

Idag är det den 1a Rajab år 1442 enligt hijri-kalendern. Det har passerat 100 år sedan katastrofen, den formella tillintetgörandet av Khilafah drabbade Ummah.
Hizb ut Tahrir lanserar i det sammanhanget en global kampanj med titeln:
”Till 100-årsminnet av tillintetgörandet av Kalifatet… Muslimer, etablera den!”
Vi uppmanar alla att följa och ta del av arbetet. Följ med här på sidan och följande hashtags..

Ett av gruppens flygblad:

Hizb ut-Tahrir är en radikal islamistisk rörelse vars mål är att avskaffa demokratin vilket man vill ersätta med ett globalt shariastyrt kalifat.

I samband med det senaste riksdagsvalet uppmanade man muslimer att inte delta och rösta då detta skulle vara ”haram” (förbjudet). Man uppmanar även muslimer att inte integrera sig i Sverige och inte fira svenska högtider som jul.

Organisationen är förbjuden i framför allt många arabiska länder och terrorklassad i Ryssland. I Tyskland är den förbjuden på grund av antisemitism och antiisraelisk propaganda.

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.