Foto: Presidenza della Repubblica.

Italien avvisar FN-kritik om dålig behandling av migranter

Delningar

Inrikesminister Matteo Salvini uppgav på måndagen att Italien inte kommer att acceptera några fler lektioner efter att Michelle Bachelet, FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, vill skicka ett FN-team till landet för att titta närmare på rapporter om migranter som attackeras och utsätts för rasism.

– Under de senaste åren har Italien tagit emot 700 000 migranter, varav många är illegala, och vi fick aldrig någon hjälp från andra europeiska länder, sa Salvini.

– Så vi tar inga lektioner från någon, speciellt inte från FN som åter igen har visat sig vara partiskt, meningslöst dyrt och illa informerat.

Enligt Salvini förnekar polisen att det föreligger ett rasistiskt nödläge. Han tycker också att före organisationen tittar närmare på Italien borde FN undersöka sina medlemsstater som ignorerar grundläggande mänskliga rättigheter och jämställdhet mellan män och kvinnor.

Bachelet avser dock att skicka FN-personal till landet för att utvärdera situationen. Man kommer även att skicka ett team till Österrike av liknande skäl.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

108 KOMMENTARER

  • Aldrig om PK-politikerna får bestämma. Dom behöver invandrare för att ha någon att ”hjälpa” och visa hur goda dom är.

 1. Dålig behandling av ”tiggar-migranterna” som vill ha gratis välfärd och stoppa ner sina händer i européernas plånböcker och lite till..?
  Vilket skämt! FN har många gånger en väldigt lustig agenda som går ut på att skicka över problemen på Västerlandet???

  Är det EUs problem att det finns några miljarder personer som gärna vill ha gratispengar från länder som Sverige? Knappast.

 2. Hejja Italien. FN har absolut inget mer er politik att göra. Tänk om små ynkliga ångestfyllda svenska politiker släppte sandlådespaden och insåg samma sak.

 3. Det här med ”rasism” är ett intressant fenomen. Tänk vad många utsätts för ”rasism” när de kommer till ett nytt land och inte får som de vill. Inte få halal-mat – rasism. Inte få stora, fina moskéer – rasism. Inte få våldta kvinnor – rasism…

  Jag säger inget om invandrare per se. Är de skötsamma, respekterar den nya kulturen, lär sig språket, lever efter det nya landets lagar, jobbar och försörjer sig, bidrar till samhället, vad är problemet? Om de däremot kräver att få bidrag, inte vill lära sig språket, nonchalerar kulturen, vägrar följa lagar, ska prompt åka hem ”på semester” (fast de ”flydde” hit), kräver att vi ska böja oss för deras kultur, då har de inte här att göra. Det de gör då, DET är rasism. Verklig rasism. Och DET skulle FN:s sändebud kunna börja titta lite på.

  • Rasism är när de som har något att ge blir utvisade, medan klaner av misogyna analfabeter skall försörjas i generationer …

   • Ja, jag håller med. Läser emellanåt i gammelmedia om hur vissa blir utvisade för att de tjänar en krona för lite, medan en kriminell inte får utvisas – för han riskerar straffas i hemlandet!!! Snacka om en upp-och-ner-vänd värld.

 4. Och läkare utan gränser har verkligen inga gränser, de sitter och ror båtarna, de borde vara i sina hemländer och utföra sitt jobb istället.

 5. Förutom migranter från arabiska och afrikanska länder så är Italien drabbad av sk EU-migranter, enorma zigenarläger finns i utkanterna av Rom och andra storstäder, stöldligor bestående av minderåriga härjar fritt, knarkhandel och prostitution, det även skett flera rånmord och våldtäkter

 6. FN och EU består av en massa välgödda byråkrater med manikyrerade naglar som skriker om ”mänskliga rättigheter” vilka endast verkar gälla tredje världens rätt att slå sig ner i länder där befolkningen bli ålagd livstidförsörjning av de invaderade massorna. Lycka till Salvini, på ditt korståg……

 7. Skulle föreslå att Bachelet tar och skickar sina observatörer till Saudi-Arabien, Jordanien, Iran, Pakistan och Indonesien istället. Där kommer de att finna en hel del att gnälla på.

 8. Skicka ett FN-team till landet för att titta närmare på rapporter om migranter som attackerar och utsätter befolkningen för rasism .

 9. Varför ska man behandla dom på något annat sätt dom kan ju inte bete sig så varför ska vi anstränga oss åt den SKITEN

 10. Den som kan förklara hur organisationer med bra syfte och initialt bra resultat som sedan sönderfaller borde få Nobel priset. Mycket pekar på att verksamheten sakta kapas av politiska intressen, där man tillsätter sina egna. Snabbt tillsätts jurister som genererar paragrafer och ger dom legitimitet.

 11. Salvini verkar vara en klok människa.
  Bachelet bör ju dock även överväga att skicka FN-personal till Sverige för att utvärdera hur bra Sveriges migrationspolitik fungerat de senaste decennierna.

  Är alla Sveriges migranter de senaste decennierna integrerade och i självförsörjande arbete?
  Om inte, vad är problemet för Sverige med integration av sina migranter?

 12. Italien står för nära 4% av FN:s budget. Om FN är meningslöst dyrt kan ju Salvini spendera sina medborgares pengar på någonting annat.

 13. Migranter, åk till Bryssel och utnyttja era rättigheter . EU-distriktet har ett öppet hjärta med plats för alla. Gratis mat finns att tillgå där EU ministrarna har lunch och middag.

 14. FN kan väl skicka ett team till ex.vis Chemnitz, och se vad invällarna har för sig mot ursprungsbefolkningen.
  Men det ingår väl i planen.

 15. FN borde skicka FN- personal till Saudiarabien, Kuwait och övriga Gulfstater och kräva att de tar emot flyktingar från sina grannländer.

 16. När medlemsstater ser att organisationen har sålt sig till ett läger och tappat sin opartiskhet, då börjar förtroendet sönderfalla.
  När man väljer att blanda ihop folkvalda regeringar, knarkkarteller, rebeller, oppositionella, terrorister, nationalism efter egen agenda blir besluten ointressanta.

 17. FN är en av de mest korrupta organisationer i världen. Då Ahlenius, ett föredöme för svensk byråkrati då den fungerade, granskade FN blev de riktigt sura.
  Wallström passar bra där. Schori också say no more. Jo, Eliasson förstås haha

  • Namnen du nämner är sådana som borde få söka arbeten på sin verkliga kompetensnivå. Men tråkigt nog är världen och Sverige fyllt med den sortens politiskt tillsatta ”kompetenser”. Om än att det är väldigt väldigt markant hur illa det är ställt just i FN och den Svenska regimen

 18. FN kan granska hur många av dessa 700 000 som har följt FN stadgan. Asyl ska sökas i närmaste land. Asylskäl ska finnas som åligger den asylsökande att visa. Man ska även har lagliga papper och identifikation.
  Det har visat sig att 2,7 % har asylskäl. De andra 97% vad ska man göra med dem? Sverige följer inte FN stadgan med afghanhannarna som senaste flagranta exemplet. Det kunde ju FN granska.

 19. Ok, en socialdemokratisk kvinna från Chile.

  Kanske kan Chile hämta alla från MENA?

  Så kan Italienarna säkert hjälpa Venezuelaneser?

 20. Michelle kan komma till EU-regionen Sverige och se hur den strukturella rasismen och hatet mot Svenskarna kommer att sänka Sverige ännu längre i olika ”Världsindex”…

 21. FN har fullständigt spelat ut sin roll.En numer rakt igenom socialistisk,rasistisk och pro-islamistisk organisation.Varenda jävel på chefsposition för FN:s mänskliga ”rättigheter” är en jävla muslim.

 22. Asylfuskande aggressiva Mena män som inte flytt ifrån någonting och som beteer sig som jag vet inte vad..

  Ska dom bo på grand hotell ?

 23. Finns väl gott om FN stater som kan dela på flykting bördan, varför ska just Europa ta så stort ansvar, även om de flesta flyktingar är kvar så bidar vi med bistånd mm.Vad bidrar Emirat länderna med?

 24. OT: Expressen anser att skåningar har en rasistisk ådra. Menar tidningen att alla skåningar har likriktade och förprogrammerade åsikter.

  Vem är rasist egentligen? Tål att tänka på.

  • Kan man anmäla dem för hets mot folkgrupp? Några fina och stolta skåningar borde försöka för sakens skull. Eftersom det hemskaste man kan vara idag är rasist….

  • Som Skåne röstade i söndags röstar Sverige nästa gång.
   Vi är nog behäftade med den skånska rasistiska ådran i hela landet.

 25. Kan man gissa att det där FN temet kommer blunda för den brottsvåg som Italinska folket utsätts för?

  Krossa asylrätten

 26. Italien var väl en av dom större påhejarna för att avsätta gadaffi..gick väl inte som dom tänkt sig…🤣🤣🤣

LÄMNA ETT SVAR