pozzallo
Utrikes

”Italien kan inte vara Europas flyktingläger”

Publicerad 6/4/2018
Annons

Det sunda förnuftet ska nu få styra den italienska invandringspolitiken, utlovar den nya regeringen.

Ett av den nya italienska regeringens främsta löften är att ta itu med det stora antalet illegala invandrare i landet liksom att stoppa inflödet samt utvisa en halv miljon migranter.

LÄS MER: Italiens nya regering vill utvisa 500 000 migranter

Nu uppger den nytillträdde inrikesministern Matteo Salvini att Italien och Sicilien inte kan vara Europas flyktingläger och att sunt förnuft nu behövs. Han vill även se hårdare tag mot människosmugglare.

Salvini säger sig vara övertygad om att den illegala invandringen är en lukrativ handel och att se människor tjäna pengar på att barn dör gör honom ursinnig.

Timmarna innan ministern anlände till hamnstaden Pozzallo på Sicilien uppstod sammandrabbningar mellan supportrar och en mindre grupp demonstranter.

– De goda tiderna för illegala invandrare är över – förbered er för att packa väskorna, sa Salvini.

Vidare påpekade han att pengar gör mer nytta i migranternas hemländer och att den nya regeringen inte nödvändigtvis kommer att anta en hård linje utan istället låta det sunda förnuftet styra.

Imorgon tisdag ska EU:s inrikesministrar mötas för att diskutera eventuella ändringar i den så kallade Dublinförordningen som följs i ytterst få fall.

Salvini menar att förordningen lägger en orättvis stor börda på länderna vid Medelhavet.

Förut har majoriteten av migranterna fortsatt norrut men sedan bättre gränser och kontroller införts är det inte längre lika enkelt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons