0
Utrikes

Italienare ska få starkare stöd i lagen för att försvara sina hem med vapen

Publicerad 18:35
Annons

Italiens populäre inrikesminister Matteo Salvini, som fått stopp på migranttrafiken över Medelhavet och nu påbörjat utvisningarna av illegala och kriminella invandrare, lovar nu landets medborgare att de ska få större rättigheter att skydda sina hem och egendomar med skjutvapen.

Redan i juli kungjorde Salvini att han skulle titta närmare på att reformera självförsvarslagarna för att tillåta hemägare konfrontera inkräktare och försvara sig själva med skjutvapen ifall det skulle vara nödvändigt.

– En ny lag som tillåter legitimt försvar för anständigt folk i sina hem är vår prioritet, sa Salvini

I undersökningar i somras uppgav 39 procent av italienarna att de vill se mindre stränga kriterier för innehav av skjutvapen för självförsvar.

Trenden med ett ökat antal vapenlicenser har skett samtidigt i stora delar av Europa i kölvattnet av migrantkrisen 2015. Även i Tyskland, Österrike och Belgien har dessa gått upp kraftigt.

– Om en tjuv bryter in sig i ditt hem, din egendom eller din affär, har du rätten att försvara dig själv och din egendom medan gärningsmannen och hans släktingar inte har rätt att i kompensation kräva en endaste euro.

Senaten ska ta ställning till vissa av lagarna i oktober.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons