Salviini
Utrikes

Italiens inrikesminister i ordväxling med vänstern: ”Vi skickar dig 10 till 20 migranter som du får ta hand om”

Publicerad 2/6/2019
Annons

Nyligen hamnade Italiens inrikesminister Matteo Salvini i en ordväxling med en vänsteraktivist. Salvini som först blivit avbruten vände situationen till ett samtalsämne i vilket han förklarade att kommunister som har det bra ställt ekonomiskt är de personer som predikar mest moral åt övriga medborgare. 

Det var i helgen som Italiens inrikesminister Matteo Salvini höll ett kampanjtal i staden Giulianova beläget vid Adriatiska havet när han blev avbruten av en ilsken vänsteraktivist som kallade honom ”värdelösa mördare”.

Salvini svarade aktivisten genom att erbjuda honom en möjlighet att ta hand om migranter istället för att stå och skrika.

– En applåd för gentlemannen som har vunnit tio migranter till sitt hem. Ge mig ditt förnamn, efternamn, personnummer, vi kommer att skicka dig 20 migranter som du får ta hand om. Du tillhandahåller även lunch, mellanmål och middag, sade Salvini.

Hycklare
Salvini förtydligade därefter hyckleriet från vänsterorienterade medborgare ur medelklassen som alltid ska välkomna invandring men själva helst undviker att drabbas av konsekvenserna. Istället menar Salvini att den riktiga bördan hamnar på de ekonomiskt utsatta områdena i landet.

– Ju mer pengar kommunister tjänar, desto mer predikar de moral åt andra”, sa Salvini.

Inrikesministern gav även ett direktsvar på vänsteraktivistens anklagelse om att han skulle vara en mördare.

– De riktiga mördarna är de människor som varit medbrottslingar till människosmugglarna och välkomnat migranter som förvandlat Medelhavet till en öppen kyrkogård, hävdade Salvini.

Kommer aldrig acceptera
Avslutningsvis förklarade Salvini att han aldrig i sitt liv kommer att acceptera att kriminella migranter vistas i landet. Han kommer personligen se till att migranterna återbördas till sina hemländer.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ecvrRTGR2AU

Ta in en migrant i ditt hem?
År 2017 genomförde tv-bolaget France W9 television ett socialt experiment i Frankrike. Parisbor som är för invandring fick frågan att själva ta in en migrant i sitt eget hem vilket deltagarna mer än gärna sa att de kunde göra.

När möjligheten faktiskt visade sig precis framför näsan på de tillfrågade – då var det inte längre intressant. I det nedanstående videoklippet kan ni se experimentet.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons