Matteo Salvini. Foto: Lega Salvini Premier.

Italiens nya regering håller löftet – börjar utvisa illegala migranter

Delningar

I valkampanjen lovade nuvarande inrikesminister Matteo Salvini att utvisa hundratusentals illegala afrikanska migranter. Nu har man påbörjat processen med 165 nigerianer.

165 stycken är mer än hälften av antalet utvisade under det första halvåret 2017 – med andra ord väntas årets utvisningar överstiga fjolårets.

Efter att italienska myndigheter slutit flera överenskommelser med Nigeria skickade man migranterna till Libyen med båt där de sedan sattes på ett plan till hemlandet.

– Det kommer finnas 165 färre potentiella våldtäktsmän och detta är bara början, kommenterade Salvini.

Med detta vill Italien skicka ett klart budskap till migranter: ”Vi vill att afrikanska migranter ska veta att ifall de kommer hit, kommer vi skicka tillbaka dem. Italien är inte längre öppet för alla typer av immigration.”

– Utvisa dem är inte rasistiskt, det är bara sunt förnuft, säger Salvini som ett svar på anklagelser om rasism från FN som inrikesministern nu överväger att strypa biståndet till.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

145 KOMMENTARER

 1. Man imponeras av denne Salvini som likt Orban och några till vågar stå upp för sitt land. Framför allt utmanar han FN och det är viktigast av allt. Deras Agenda 2030 är nationalstaternas död och alla som vågar utmana detta diktatorernas eget maktorgan gör rätt i det!
  De ska inte ha våra pengar att förgöra oss med. Det är bara Sverige som tycker om såna affärer.

 2. OT; Danska nyheterna kommenterar möjligt svenskt valfusk; Lämpligt om datorerna kraschar samtidigt ifall man vill fuska, har den mentalitet som krävs.

 3. Tänk om vi hade haft en liknande regering… Det hade vi kunnat haft, om vi hade röstat så som undersökningarna visade, och till och med mer. Då hade vi kunnat börja skicka hem 9 000 afghaner – till att börja med.

  Men istället ska våra politiker börja schackra med sina löften, de löften de avgav inför valet. De gäller inte längre, nu ska man ta väck dem för att blidka eventuella samarbetspartners, för att få sitta i regeringen. För ty, det är viktigare att sitta i regeringen än genomföra de löften man avgett till sina väljare.

  Mitt förakt för M bara växer…

  • Håller helt med dig. 3 miljarder minst bör det kosta att invällarna här i landet och bjuda dom på ALLT ,medan våra fattigpensionärer svälter.

 4. Från ord till handling, gratulerar Italien, ni har fått en värdig inrikesminister som bryr sig om landet!

  Dalla parola all’azione, congratulazioni all’Italia, hai ricevuto un degno ministro di casa che si prende cura del paese!

 5. Puhh, trodde de blev utvisade till Sverige och ett av de tomma afghanplanen åkte ner o hämta eftersom piloterna höll på gå under av tristess o stå stilla på svensk flygplats hela tiden.

 6. Ja än har inte jorden slutat snurra. Jag får ta och omvärdera Italienarna, trodde aldrig att det var så mycket ryggrad i spaghettiätarna. Tummen upp för grön/vit/röd flagga. Fan vet om inte vi också borde börja slafsa i oss mera spaghetti på våra breddgrader??

 7. En inrikesminister som ser till sitt lands bästa. Det är annat här i landet. här reagerar man inte på alla gruppvåldtäkter som uppkommit tack vare invällningen av icke önskvärda figurer. Det finns andra exempel på liknande tankegångar i Polen .Tjeckien mfl länder. Som jag skrivit förut : I Sverige har vi en 7klöver som sätter invällarna före den egna befolkningen. Det är inget annat än folkförräderi.

 8. Kan även berätta att Salvini har infört elpistol så polisen kan lätt övermanna busarna. Den första att få sig en uppiggande stöt blev en turk som helt naken ofredade vanligt folk på gatan, Tror jag att du är superpopulär Salvini….

 9. Italien anklagas av FN!!!
  FN är en korrupt icke-kapabel organisation som de facto inte åstadkommer någonting.

  Möjligen förutom att berika sina representanter och biståndsarbetare. Lönenivån är extremt hög.

  • Det sitter i stort sett en muslim på varenda chefsposition som hanterar ”mänskliga rättigheter” för socialistiska FN:s räkning.Dom har noll trovärdighet när de skriker rasism och fördömer de nationer som vägrar att ockuperas gränslöst av den efterblivna tredje världen och den islamistiska skithålsländers avskrap till folk.

 10. Undrar till vilket land de hundratusentals utvisade från Italien kommer att söka sig. Sen kommer kanske Österrike att sätta igång också.

 11. Är ingen större förlust för Italien. Vad hade nigerianerna tänkt bidra med till landet, säga fejksolglasögon på Roms gator?

 12. Jag förstår honom. Finns ingen anledning att försörja dessa.
  Åk hem o gör nåt annat än knulla barn. Försörja er själva först är ett grundläggande.
  Sen kan ni bygga upp erat land.

 13. Jag är djupt avundsjuk på länder som Italien, som har en frisk regering och en alert befolkning som förstår farorna med massinvandringen. Jag börjar inse nu att flykt och exil är enda möjligheten att rädda sin egen och barnens framtid.

  • Det beror på folket som röstar rätt, i Sverige bor det mestadels lättlurade, godtrogna som röstar som de blir tillsagda att rösta.

 14. -Det kommer finnas 165 färre potentiella våldtäktsmän och detta är bara början, kommenterade Salvini. ”Och vi tar jättegärna emot dem alla!” Säger Sveriges rödgröna med tindrande ögon

 15. S har också lovat att utvisa illegala migranter. 60.000 för ett par år sedan.
  Som vanligt är det bara prat från deras sida.

 16. På tide. Tidligere fik afrikanerne nærmest per automatik opholdstilladelse i Italien, hvorefter de uden problemer kunne bevæge sig nordpå. Samme gælder iøvrigt Spanien.

 17. 165 ekonomiska migranter från Afrika är vad en jolle tar i antal passagerare när dom tar sig till Italien! Det hjälper inte med små portioner massutvisning är det som fungerar bäst!

 18. – Utvisa dem är inte rasistiskt, det är bara sunt förnuft, säger Salvini
  Total avsaknad av sunt förnuft i Sverige.

 19. Dalai lama (min store idol!), som just nu är på besök i Sverige, har – som vanligt – sunda åsikter:

  ”ÅTERVÄNDA och ÅTERUPPBYGGA”
  . . . Men samtidigt är han av åsikten att flyktingar när det en dag blir möjligt ska återvända till sina gamla hemländer.

  – De ska inte bli kvar permanent i Tyskland eller Sverige. Så småningom ska de återvända till sina hemländer och återuppbygga dem.

  Dalai lama har själv varit flykting i norra Indien i nästan 60 år. De som där lever i det exiltibetanska samhället håller den tibetanska kulturen vid liv och drömmer om att kunna komma tillbaka. Men det är omöjligt just nu, konstaterar han.
  – När situationen förändras, så är vi redo att återuppbygga Tibet.”

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/dalai-lama-ser-eu-som-f%C3%B6rebild-1.8215577

 20. Salvini: ‘Hypocrite’ Macron …
  Should Either Shut His Mouth or Open His Borders -https://www.breitbart.com/london/2018/08/31/salvini-hypocrite-macron-should-either-shut-his-mouth-or-open-his-borders/

 21. I Italien har man förstått allvaret och folket är inte mesar som röstar med arslet!
  Detta har vi också kunnat få om vi röstar på broderpartiet här som heter AfS.
  Men det anser ju dessvärre inte så många, nej det ska sittas och hoppas på att det uppfinns en magisk dryck som samtliga i riksdagshuset ska dricka. Det kommer inte att hända! Jag lyssnade på 2 talare som var inbjuden till kungsträdgården och det var precis som Salvini säger: Sunt förnuft!

 22. Se där.
  Nu har våra EU-kärrringar fått ett nytt hatobjekt.
  Det kan vara lite enahanda att bara få hacka på Ungern hela tiden.

 23. Matteo Salvini är en klok karl som vågar identifiera och lösa problem på rätt sätt i Italien.
  När skall vi få en handlingskraftig regering i Sverige som löser problem på rätt sätt?

 24. Det stöd som M Salvini röner i i Italien …..om folk var vid sina sinnens fulla bruk …….-
  skulle det nu råda i hela Västeuropa , ”visegrads” länderna vet och handlar efter kunskap !

 25. Heja, Salvini! Ut med patrasket bara ,utan pardon.
  Tänk om Sverige kunde börja utvisa alla dessa migranter som socialdemokraterna lovade att göra. Men icke dessa har väl fått uppehållstillstånd mot löfte att rösta på sossarna i nästa val skulle jag tro.

 26. Finns inget krig i Nigeria så det är ekonomiska migranter. Kanske rent av medlemmar i terror organisationer för det är inte många som har pengar för att låta sig smugglas till Europa.

   • Så heter det i Spanien från början. Då Sanchez, socialisten kom till makten genom misstroendevotum släppte han in en NGO båt bland annat. Det blev mycket negativt för honom. Nästa båt nekades och man skyllde på säkerheten

  • Nigeria har stått för en gräslig trafficking under turistsäsongen. I Sverige skrev ´man att det var fler kvinnor och barn som kom. Det var män som rövat bort kvinnor och barn för att sälja. Då man i Spanien delade på kvinnor och barn från männen blev det upplopp i det manliga förvaret. Det är utrett och polisen gick ut med siffrorna.
   I år har införseln hitintills till Spanien ökat med 178% i år. Bra väder och lite blåst.

  • De är 700 000 i Italien officiellt. Man har även tagit de svarta gatuförsäljarna i dubbel bemärkelse. Även köparna blir dömda till böter.
   I Katalonien var det stora problem då de attackerade turisterna.

 27. Bara början… några hundratusen kvar då.

  Hoppas verkligen Italiens nya vettiga regering lyckas styra upp skiten och sedan gå ut ur EU

 28. FN, är numera ett tillhåll för vänsterliberaler och kommunister i höga positioner. Det som gäller numera för FN är att omhulda islam, islamism och våldtäktskulturer från Afrika, och protesterar demokrater i Europa och Norden så är personer likt Löfven och Lööf direkt där och påtalar om rasism. Glömde jag att nämna att EU-kommissionen omhuldar islam..!

 29. Så han utvisar 165 nigerianer för att de är potentiella våldtäktsmän???? Om ni inte ser det rasistiska i det ja då saknar jag ord. ALLA män är potentiella våldtäktsmän. Oavsett etnicitet. Ska vi förbjuda män?

  • Hur kan det vara rasism att skicka hem människor till sitt eget land, ett land som dessutom inte är i krig?

   Eller hur menar du?

   • Vederbörande har marinerats lite för länge i godhet-och värdegrund burken. Vilket återspeglas i valresultatet, röstfusk eller ej. När det basala slutledningsmomentet härleder instinktivt till utspel om rasism ifråga om utvisning av inkräktare så förstår man hur kraftfull indoktrineringen är i Sverige.

  • Var det inte för att de var illegala migranter de skickade ut? Kategoriseringen potentiella våldtäktsmän är olycklig oavsett. Dock känns den igen här från Sverige också – om alla män tyvärr..

  • Det fanns kanske 100 kvinnliga tyska lägervakter som var omänskliga i nazityskland. ALLA kvinnor är således potentiella…

  • Skillnad på att vara potent eller potentiell. Invandrade män från vissa kulturer framhärdar ofta i att vara det förra. Och batikhäxor skyndar till.

  • Han gör helt rätt som utvisar dem oavsett vad de är eller inte är och vill du föra frågan om att förbjuda män så bara kör för det.
   Sätt igång.

 30. Lagstiftningen i alla länder i EU stipulerar att det är ett brott att vistas illegalt i dessa länder.

  Den som begår detta brott skall gripas och utvisas.

  Men få av dessa länder upprätthåller sin egen lagstiftning på detta område av rädsla för att utpekas som rasister, dvs hela deras parlament skulle alltså enligt FN utgöras av rasister.

  Sedan när är migranter en folkgrupp?

  Bl.a därför lever ca hundratusen illegala i Sverige och tillerkänns av 7-Klövern även tillgång till det svenska sociala skyddsnätet vilket gör att de naturligtvis gömmer sig här så länge som möjligt.

  Svensk polis har dessutom fått en ”under bordet” order att inte eftersöka och gripa dessa illegala brottslingar trots att de är väl kända.

  Antingen har man flyktingskäl eller så har man ordnat försörjning i förväg för att komma i fråga för att få stanna i EU.

  Det är inte bara att resa in i EU, kräva att bli omhändertagen på skattebetalarnas bekostnad och eventuellt kanske senare hitta försörjning så som sker nu speciellt till Sverige.

  Italien gör helt rätt och får förhoppningsvis många efterföljare.

 31. ”Det kommer finnas 165 färre potentiella våldtäktsmän och detta är bara början, kommenterade Salvini”.
  Efter att ha varit oerhört ”deppad” efter vårt val så tog denna ”tråd” mig ett stort steg in i ljuset igen; SAGOLIKT BRA, Hr Salvini och Italien!!!

 32. Dessa utvisade är väl redan på plats i Sverige. De tas emot med öppna armar! Alla(h) är välkomna hit! Våldtäktsmän, bidragsturister, våldsmän, kriminella, pundare och analfabeter. Stygga, stygga Italien.

 33. Bra Italien! Jag gratulerar italienarna till en regering som vägrar genomföra folkmordet. Tänk om vi hade haft en sådan regering i Sverige! Det hade vi haft om SD och AfS tillsammans hade fått egen majoritet. Varför röstade inte svenskarna mot folkmordet? Är många så hjärntvättade och sovande? Är invandrarna så många? Är valfusket så utbrett och centralt?

LÄMNA ETT SVAR