Italiens nya regering nekar migrantbåt från Afrika att lägga till i Italien

Delningar

Italiens nye inrikesminister, Matteo Salvini från invandringskritiska Lega, har meddelat att en migrantbåt från Afrika inte ska tillåtas lägga till i Italien. ”Mitt mål är att garantera dessa ungdomar ett fredligt liv i Afrika och detsamma för våra barn i Italien”, ska Salvini ha sagt.

Båten uppges ha omkring 600 migranter ombord, rapporterar The Independent och istället ska Italien ha bett Malta ta emot dem, som i sin tur sagt att de inte har något att göra med det hela.

Lega gick till val på att stoppa inflödet av migranter till Italien. På Facebook skrev Salvini att ”från och med idag kommer även Italien att börja säga nej till trafficking, nej till illegal immigration”.

Mer än 600 000 illegala invandrare har nått Italien de senaste fem åren. Antalet har sjunkit drastiskt de senaste månaderna men har nyligen börjat öka igen.

Men Salvini har ingen makt över Italiens hamnar och det var inte klarlagt om hans linje skulle hålla. Borgmästaren i Neapel, som ett flertal gånger tagit strid mot Salvini, sa att de skulle välkomna migrantbåten.

Båten, som heter Aquarius, har 629 personer ombord som ska ha hämtats upp vid sex olika platser av italienska havsflottan och sedan överlämnats till Aquarius.

Salvini har anklagat välgörenhetsorganisationer som driver dessa båtar för att vara ”taxi-service” för migranterna. I fredags ska han ha krävt att NATO hjälper Italien att bevaka sina gränser.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

200 KOMMENTARER

 1. Soros-spronsrade människosmugglingsbåtar. Inte räddningsbåtar, som politiskt korrekt media försöker påskina.

 2. Stoppa dessa båtar i varenda hamn i Medelhavet.Dom kan åka tillbaka till sina hemländer.Australien lyckades få stopp på båttrafiken just genom att stänga sina hamnar.

 3. Alla länder borde vägra att släppa in dem i sina länder,som de beter sig överallt så
  är de inte värda något skydd,det är den övriga mänskligheten som behöver skydd
  mot dessa ociviliserade ufon

 4. Nånting för den nya regeringen i höst att stödja. Tur man inte är lika flata som Löfven och hans soppa till sk regering varit!!!
  OT: Just nu i Forum på tvåan: Löjliga Pascalidou leder en debatt där hon blommar ut som ett tomskal utan minsta tendens till professionell kunnighet. Vem avlönar en sånt stolpskott kan man verkligen undra. Inte är det konstigt man hånar henne överallt. Löjligt höra en lus hosta…..

  • Plus, 46 ytterligare arter, bl.a blåhaj, bronshaj, större hammarhaj, tigerhaj, långfenad mako aj aj aj!!!!!

 5. Hur kan man inte ha kontroll över hamnarna i landet som han styr över?. Polis militär osv Eller är Italien så mutbart att alla bara kan promenera in

 6. Det bor 1200 000 000 ( 1 miljard 200 miljoner) personer i Afrika.

  År 2050 beräknas den folkmängden ha fördubblats till 2,4 miljarder.

  Den som tror att migration till Europa är lösningen på Afrikas försörjning,måste uppsöka närmsta psykklinik för behandling.

  Afrika får lösa sina egna problem där.

  Det är inte Europas ansvar att göda en ohämmad befolkningsexplosion.

 7. Klart grabbarna ska ha ett fredligt liv i Afrika. Jag önskar alla jordens folk fred och frihet, separerade i olika länder. Gränser ger goda grannar.

 8. Har Soros tryckt nya handböcker på hur man bluffar sig in i Europa?

  Denna gången på olika afrikanska språk.

  Handböcker på arabiska finns ju,som alla vet,redan.

  • Sverige har sina telefonlinjer till migrationsverk och försäkringskassa öppna 24/7 för ockupationsmaktens fotsoldater.

 9. Båten kom väl från någonstans, så det är bara att köra tillbaks.
  Bra signalpolitik från den nya Italienska regeringen. Man ser ljuset i tunneln.

 10. Godhetsbåtar från länder som inte ens ligger vid Medelhavet plockar upp lycksökare och dumpar de i Italien som verkar nu att ha fått nog. Grannländerna Frankrike, Österrike och Schweiz har stängt gränserna mot Italien så de flesta berikarna och pensionsräddarna stannar i Italien, stackars land.

 11. Neapels borgmästare kan inte hindra italienska flottan o kustbevakningen att stoppa fartyget från att anlöpa Neapel.

  • Kan men vill inte. Neapel är nog mestadels afrikanskt eller annat utomeuropeisk. Maffian och droghandel människosmuggling och allt annat illegalt som genererar pengar styr

   • Hade Italien delats söder om Rom, så hade den norra delen blivit en av de mest välmående områdena i Europa.

    • du vet inte ett sk’t om södra Italien..
     googla hur bra vi hade det innan ”unionen” av Italien.
     kungadömet ”2 sicilie” var mkt mer välbärgad än norra Italien

     • Nu verkar ni dessvärre tappat allt sans och vett i alla fall.Inkörsporten till maximal dekadens och förfall.

 12. Men det är ju en självklarhet att alla migranter till Europa från Afrika skall skickas tillbaka till Afrika med vändande båt — eventuellt med samma båt om den går att vända.
  Så skulle man ha gjort redan från dag ett. Det är det enda som kan få slut på den här trafiken.

  • då hoppar över bord vilket leder till en enorm räddnimgsinsats dom skall till EU ÄVEN OM DOM DÖR PÅ KUPPEN

 13. Hjälpte inte Löfvéns toaletter till Afrika,att lösa överbefolkningen i Afrika?

  Nu måste Steffe öka exporten av nya dass.

  Annars drunknar de döda på Medelhavet.

  • Tips till Jimmie i kommande debatter.

   Fråga Steffe hur det gå med ombesörjningen av toaletter till alla U -länder ..

   • Det är mycket gratis ammunition som den alltför passive och numer kroniskt sega Åkesson inte använder i debatterna.

   • Jag hur blev det med den saken egentligen? Var Steffe möjligen en smula rund under fötterna och tagen av o berusad av det högtidliga ögonblicket när han fick stå i centrum under ett par minuter. Hursomhelst så klipptes han bort från filmen av eventet.

 14. Nu får George Soros pumpa in nya friska miljarder i sina NGO’s. De kommer att få gå på högtryck nu för att fylla Europa med islamistiska män i krigsför ålder.

 15. Salvare betyder rädda på svenska och salvi betyder spara.

  Salvini är Europas räddning.

  Åtminstone hans invandringspolitik.

 16. Nu går dom italienska batikhäxorna i taket. Vuxna välhängda män ifrån Afrika – kommer inte in..

 17. Det var ju inte meningen att sanningen skulle blottats. Att EU’s egna fartyg åker ned ända till Libyens stränder, för att där fylla på skeppen med migranter. Dom förs sedan till Italien men för vidare hänvisning med flyg till bland annat Sverige. Vi är under attack från EU och deras nationsfientliga agenda. Vi behöver en omröstning, eller rättare sagt vi måste lämna denna Sverige-fientliga union.

 18. De som genomför dessa räddningar ingår i migrationsindustrin.
  EU borde reagera direkt och se till så det finns hamn för dessa migranter-på samma sida Medelhavet som de kommer ifrån!

 19. EU är garanten för att kriminella ligor tjänar enorma pengar på människosmuggling. Samt att folk dör i medelhavet.
  En normal människa fattar ju att bidragen, gratis mat och bostad, Skapar migrationsvågen. Stoppar man det. Behöver ingen dö i medelhavet.

  • Bara politiker som inte kan förstå vilka pull-faktorer vårt generösa bidragssystem utgör och hur enkelt det skulle vara att få lycksökare att sätta kurs på andra länder

 20. Det där va ju inte bra för islamister och västväldens egna mörka krafter i den luciferianska ondskans tjänst som kör med islamiseringsagenda. Som utnyttjar muslimer och andra för att sedan även svika muslimer och alla nyttiga. Alla berövas demokrati och mänskliga rättigheter. Och ”antirasismen” är naturligtvis de mörka krafternas verktyg att uttnyttja och svika all folk med.

 21. Bra gjort Italien och Malta, slutar utflykten här. Skicka en signal till alla okvalificerade och olämpliga lyckasökare som vill krascha Europa. Europa är inte och kommer aldrig att bli lösningen av överbefolkning i Afrika och Mellanöstern. Även om det skulle fortsätta skulle det stava slutet av Europa som land av honung och mjölk för dem som tycker att det är.

 22. TAXI service var namnet. Hämta upp flyktingar runt 100 meter från land för att sen köra dom till Europa. Borde vara straffbart!

 23. Jag vet vad dessa invandrarbåtar kan lägga till. Stockholms innerstad så klart. Tipsa Italiens regering om detta. – Det skall bli underbart att se ursäkterna och debatten sedan ”Varför just Stockholms innerstad inte kan ta emot dem”

 24. Titta på dem och kör tillbaka eländena till resppektive land de ser ut att komma ifrån,huur svårt ska det vara?

 25. Enligt danska nyheter, vill Italien sätta stopp för utländska fartyg att dumpa immigranter i Italienska hamnar! Undrar om det även gäller Svenska kustbevakningens insatser där nere?? Eller vi skall köra dom ända hit??

  • En stor jävla skam för Sverige och det svenska folket att kustbevakningen(och dess vänstervridna personal) deltar i kriminell verksamhet så som illegal asylantsmuggling i andras farvatten.

   • detta är ju globalisternas plan först söndra å sen härska över hela värden när alla natonalstater är upplösta fredsprojektet kommer att leda till historens störta värdskrig ingen kommer någonsin att kunna läsa den historien mänsklighen kommer att utplånas

 26. läste om det igår i polska media..

  dom skickar båten till malta o kräver att malta ska ta emot.. o malta vägrade.. o det blev tjafs melan italien o malta.. vi får se hur det blir… sedan skulle visst båten till sicilien.. vi får se om dom står på sig eller om merkler nyser o italien tar in dessa…

 27. Detta är jätteproblemet med Deep State. Att populister vinner valen påverkar inte per automatik myndigheterna som bevakar gränserna. Nya lagar måste stiftas och domar måste kungöras och överklagas, internationella avtal följas osv. Kommer tyvärr ta många år för de italienska populisterna att stoppa och utvisa bosättarna från MENA. Och samma i Sverige när SD en vacker dag tar makten över riksdagen.

  Det är långt kvar. Men det finns inget alternativ till att fortsätta kämpa.

  • Ja det måste rensas ordentligt i ”Träsket” som tex Public Service, Rättssystemet och precis varenda myndighet och institution. Om inte så kommer det knappast att bli ngn ändringäven om SD skulle få egen majoritet på över 50%!

   • Ett seriöst problem är att hitta kompetenta människor att ersätta vänsteraktivisterna med på SVT och myndigheter. Likartat med problemet man hade i efterkrigsperioden Tyskland och Irak där alla viktigare positioner varit politiskt tillsatta med partimedlemmar.

  • Framför allt så måste träsket dräneras – och vad jag förstår så är det precis det Trump sysslar mest med just nu. Den kampen förs i relativ tysthet.
   Och så kommer det att bli i alla länder där vi får skifte. Det Svenska Träsket räknar jag med kommer att vara extremt svårdränerat.

 28. Varje farkost som med ockupanter som går till botten i medelhavets vågor räddar massor med värdefulla europeiska människoliv. Det är humant och rätt.

 29. Äntligen någon som sätter ned foten mot människosmugglingen (trafficking) som många ”godhets”organisationer ägnar sig åt, bla Läkare utan gränser! Det finns väl ingen som helst anledning att lotsa dessa båtar till Italien, det enda raka är naturligtvis att se till att lotsa dem tillbaka dit de kom ifrån, nämligen Libyen! Europa ska tydligen förstöras, till vilket pris som helst anser Globalisterna med Soros i spetsen. Nu börjar emellertid vanligt folk få mer än nog och Italiens agerande, samt Ungerns och Polens, kommer att sprida sig som en löpeld. Här hemma förväntar jag mig en jordskredsseger för SD och sedan kan den stora repartieringen tas sin början!!

    • SD vill ändra Invandrarverket till ett Återvandringsverk. Återvandring skall ske med ordning och reda samt trygghet för alla – inklusive den svenska befolkningen!

 30. Hoppas att den nya italienska regeringen tar ordentlig kontroll över Italienskt vatten, gränser och hamnar och täpper till för gott.
  Dessutom samverkar med alla europeiska Medelhavsländer så att inte en enda MENA-migrant kommer över.

 31. ett skepp kommer lastat men hamnen är stängd. ajdå, sicken röra

  det man plockar upp lämnar man tillbaka eller behåller själv. så går det till. ett nej är ett nej

 32. Fan dom kan ju ta rutten runt europa via Atlanten engelska kanalen och vips så är dom i Göteborgs hamn!

  • De skulle de nog vilja kunna, med större båtar som kan ha tillräckligt med mat o vatten och sanitära utrymmen för de 600+ under den tiden resan tar. Plus snabbare och fler båtar så de hinner tillbaka till nästa leverans av migranter från libyen. Nu har de optimerat för skytteltrafik av ett par tusen i veckan till italien som ju verkar ha tröttnat.

 33. Vad händer med alla båtar som tömt sin last av immigranter i Italien? Skrotas dom eller körs dom tillbaka till Libyen för nya transporter? Det verkar ju aldrig ta slut.

  • Så länge dom får betalt så fortsätter denna galenskap. Jag saknar Gadaffi som var en handlingens man som satte stopp för detta vanvett.

  • Småbåtar kör ut från Libyen och lastar över dom på aktivisternas stora båtar som sköter transporten över till Italien, sedan tillbaka. Månad efter månad.

 34. Exakt! Gratzie!

  Istället för att krossa Italien och låta Afrikanska länder fortsätta producera katastrofer, bevaras Italien och Afrikanska länder struktureras!

  SWEXIT och Återvandring för Landet Sverige, Europas länder och stabilitet i omvärlden!

 35. Plockar man upp dom så kör man dom tillbaka till Libyen.
  Man kan inte plocka upp dom vid Libyens kust för att frakta dom till Italien med destination Sverige.

  Att kalla in NATO för att skydda gränserna är rätt väg.
  NATO kan inte hålla på med några konflikter som inte finns, skydda gränserna istället.

  • Det behövs maskingevär. Spanien försökte med det för circa tio år sen men då blev FN-mjukisarna galna och satte stopp för det.

  • Migranterna vill absolut till Italiens kust så att de kan ta sig Norr ut så småningom till Sverige och Skandinavien.

 36. Varför inte bli ett”Ship till Gaza”?Det var ju så populärt för ett par år sedan och i det här fallet skulle jag stödja det helhjärtat.

 37. Skönt att någon regering sätter ner klacken för alla indrällare som belastar egna befolkningen till bristningsgränsen.7klöverpolitikerna i Sverige har massor att lära och fatta vad det blir för resultat av okontrollerat indrällande.

 38. Tillåt mig att lyfta högt på hatten för Italiens utrikesminister, Matteo Salvini, och hans parti Lega Nord. Ansträngningarna att återinföra det sunda förnuftet till EU kommer inte en dag för tidigt.

  Klunker får förlåta, men går det emot hans skabbiga åsikter kan han alltid ta sig en klunk extra. Det må vara honom väl förunnat.

  Här ser vi nu fördelarna att det sitter rätt folk vid makten.
  Tänk på det ni, vid det kommande valet.

 39. Ääääntligen stoppar man ”flykting”-båtar på väg till bankomaten Europa. Skulle ha skett för åratal sedan, men bättre sent än aldrig.

  • Det borde vara en självklarhet att försvara sina kuster. Sina gränser. Militären i Sverige och Europa har inte gjort sitt jobb. De borde ha förstått att ekonomiska migranter skulle söka sig hit så fort som vi sänkte garden och problemet med muslimer/Muhammedaner är just att de är fattiga folk. Försvarsmakten har som uppdrag att förutspå sådant, det har de misslyckats med. De får underkänt.

   Det är inga flykting-båtar utan överfulla, trojanska muslimskepp. Vi får inte låta media bestämma orden. Vi ska inte spela efter deras regler mer, det förlorar man på!

 40. Två nya idoler har jag fått, Matteo Salvini Italien som stoppar Snyltbåtarna från nordafrika och Österrikes premiärminister, han som stänger moskeer och skickar hem imamer. DET FINNS HOPP

  • Janne, det finns hopp. Det håller jag med om. Men Erdogans hot om religiöst krig mot Österrike låter mycket olycksbådande!

 41. Rent historiskt sett, Arnstad får rätta mig…, så har främmande, inkommande fartyg inneburit belägring. Inte minst på Medelhavet. Länderna kring Medelhavet har historiskt sett vetat att försvara sina kuster och nu har Italien tagit sitt förnuft till fånga. Ingen gränsbevakning – inget land.

 42. Afrika är stort med flera trygga länder – så varför envisas dessa svarta att komma just till Europa (anar naturligtvis varför) – de måste stoppas!

 43. Italien är i stort behov utav en egen, utvecklad armada. De behöver skydda sig själva och kan inte förlita sig på NATO i längden. Kustbevakning mot immigration!

 44. Ja frågan är ju om italiensk politik kan ”hantera” personer som borgmästaren i Neapel?
  Om myndighetspersoner kan trotsa ”statsmakten” utan att det får konsekvenser så faller statsmaktens ”order” platt till marken.
  Alltså blir ett slag i luften.

 45. Det är en invasion och inkommande, invasiva skepp sänker man.

  Rusta upp militären, eller försvarsmakten som media kallar det i Sverige, och skjut sedan de immigranter som försöker ta sig över gränsen. Mota dem, varna dem- skjut sedan. Därefter avstannar migrationen, därefter återvänder de av egen kraft – sedan är problemet löst. Det är det här som man har ett försvar till. Att försvara folket, kultur och egendom genom att försvara rikets kuster och gränser.

 46. Oops EU yttre gräns var visst inte EUs, det lär inte gillas av EU att de inte längre genom en lakej regering kan bestämma migrationen ifrån MENA genom Ita. Visegradländerna är väl stängt så det är nästan bara Spanien vägen kvar att ta sig.

 47. Alla länder i Europa måste gå samman och köra bort alla båtar/fartyg och se till att alla migranter återvänder till Afrikanska hamnar därifrån de rest ut. Och går det inte att få veta varifrån de startade så får man väl sätta en låst motor baktill som riktar in båten mot norra Afrika. Det måste bli ett slut på dagens cirkuspolitik.

  Det var mycket mycket länge sedan det handlade om att hjälpa flyktingar. Idag handlar det om att människor väljer att resa till Europa för att få bidragsförsörj-ningar och gratis tandvård, gratis glasögon, gratis mediciner, gratis läkarvård, gratis boenden, gratis mat, gratis mobiltelefoner, gratis kläder, gratis skor, gratis datorer, gratis TV, gratis surfplattor. I a f är det vad många migranter får i Sverige och i Frankrike och i Tyskland…

  Det är nu dags att vi tar oss själva i kragen och slutar upp med att vara så extremt naiva och beklämmande blåögda. Vi måste inse att det var mycket mycket länge sedan det handlade om riktiga flyktingar som kommer hit. Nu är det bara en dj-la cirkus som kostar oss skattebetalare så extremt mycket att den trasar sönder hela vår välfärd.

  Fattigdom och elände har redan drabbat många äldre (trots att de jobba och beta-lat inkomstskatt i 40-50 år) och många cancersjuka nekas idag operation och vård och dör därför. Borde vi inte sluta ge bidrag och förmåner till bluffande migranter och istället hjälpa våra egna äldre och sjuka? Det är dags att ändra politik. Och det enda parti som vill och kan ändra på våra lagar och regler så att denna cirkus upphör är SD. Jag ska rösta på SD. Hoppas att du också röstar på SD.
  /CC

  • NGO-fartyg som smugglar illegala migranter bör hanteras som Greenpeace Rainbow Warrior gjordes av fransmännen när de försökte stoppa deras kärnvapenprovningar.

 48. Varför inte slussa in emigranterna till vatikanstaten och slänga ut den korrupte marxistiske påven.

 49. Vi välkomnar Italiens uppvaknande. Nu är det många Europeiska länder som driver eller förespråkar samma politik som SD har krävt sedan länge…
  1. Italien
  2. Österrike
  3. Ungern
  4. Tjeckien
  5. Slovakien
  6. Slovenien
  7. Malta
  8. Danmark
  9. Norge
  10. Finland
  11. Estland
  12. Lettland
  13. Litauen

  Och England håller på att lämna EU p.g.a. EUs galna asyl- och invandringspolitik. Och Grekland, Spanien och Portual vacklar. Holland, Belgien och Nederländerna är tudelade…. Schweiz står lite utanför….

  Så nu är det bara Sverige, Tyskland och Frankrike kvar som aktivt propagerar för öppna gränser och mångkultur. Alla andra länder har insett att det var fel väg. Alla andra länder håller på att radikalt ändra sin politk. Jag hoppas att svenska folket vaknar och röstar bort 7-klöverns partier och röstar fram en ny och bättre politk, SDs politik.
  /CC

  • Bara en sak, SD:S politik är integration och INTE återvandring. Med andra ord att de muslimer och andra invandrare som redan befinner sig i Sverige med PUT eller medborgarskap kommer att få stanna oavsett om dessa är byggda på lögner eller felaktig information. Dessa muslimer kommer fortfarande att föda en massa barn, fortfarande fylla våra fängelser, fortfarande krav på särbehandling (sharia, halal, slöja i alla dess former inkl burka, moskéer etc etc) fortfarande fostra sin barn enligt koranen och fortfarande nyttja samhällets serviceinrättningar. Det innebär att vårdköerna kommer knappast att minska, barnbidrag och flerbarnstillägg lika så. Dvs kostnader och köer kommer öka likt förbannat.
   Enligt mitt sätt att se det så har Alternativ För Sverige den bästa politiken för att kunna rädda Sverige och inte SD. SD velar ju dessutom i många andra frågor, EU, NATO, Publik Service, Vinster i välfärd och är öppna för samarbete med vilket parti som helst som vill samtala med SD. Oroväckande med tanke på vilken politik sjuklövern visat upp så här långt. Knappast något av dessa partiers politik man vill ska gälla för det svenska folket. SD är inget rakryggat parti utan snarare tvärtom, dom driver åt det håll vinden blåser.

   • SD kommer att ta bort alla bidrag och andra förmåner som idag ges till utlänningar och SD kommer att skärpa straffen för företagare som anställer utlänningar som saknar tillstånd. Så när SD har genomfört allt så kommer flera hundratusen-tals utlänningar att frivilligt lämna Sverige.
    /CC

    • Du förbiser faktorn ”barnafödande”. Med SD:s Låååååååååångsamma ”integrationspolitik” så kommer dels muslimer slåss för islams existens och utbredning, att ÖKA och när då, (OM) SD lyckas stoppa bidragen så har det gått hur många år tror du? Och hur ser balansen ut då rent generellt? Under tiden reser det ut 1 så kommer det att komma in 1000 nya. Förmodligen att svensken då redan är i minoritet och då är det för sent. När det sen kommer till att skärpa straffen för företagare som anställer utlänningar utan tillstånd, så kan du ju göra en snabb analys att i slutet på december 2017 fanns det inom svenskt näringsliv
     1 119 813 (över miljonen alltså) företag och den siffran ökar för varje dag. Betänk då att dessa ska kontrolleras så där krävs både ärlig personal som inte kan köpas och en massa tid för att kontrollera detta. (Se Migrationsverket) Sen tillkommer det som inte är ”registrerade” företag med kontoret på fickan. Hur ska man kunna kontrollera detta? Dessutom, tar man bort de som saknar tillstånd, så kommer ju dom då att dels att söka tillstånd i efterhand, (lång utredningstid) och under tiden så blir det sociala skyddsnätet, ännu mer belastat med ännu mer kostnader. Under utredningstiden så utvisas ju ingen. Då kommer dessutom ”flyktingkramarna” att göra sitt för att hindra kontroller på arbetsplatser etc.
     Jag tror nog du får tänka ett varv till, för ditt försvar att SD löser Sveriges problem, är inte ens i närheten av realistiska. Jämför du istället SD med AfS:s politik så förstår du vilket av dessa partier som har den effektivaste politiken för att stoppa detta vansinne.

  • Ja Sverige styrs idag och har styrts sedan mer än 10 år av intellektuellt blin-da naiva okunniga dårar och / eller av fantatiska psykopater som fullständigt skiter i om vår välfärd raseras och skiter i om vi och vårt land går under.
   /CC

  • De är sommarens ensamkommande afrikaner som är nästa gäng som ska får special lagar av regeringen att få stanna utan asylskäl, precis som afghanerna kommer de slå ihop sig med V o Mp aktivister i stoc kholm och kräva pengar pengar bidrag lägenheter mm.

  • Dessa RAKETFORSKARE skall skickas tillbaka omgående
   Men tydligen skall Spanien öppna upp för mottagande för dessa

   • Tror inte det är skillnad på intelligens mellan dom och vi. Det är inte det utan att det finns inte jobb bostäder natur till dom. Det blir större konkurrens om allting. Plus dom borde stanna och bygga upp sina länder. Minska befolkningen i afrika också. Tror FN har en stor roll att ta på sig. Vilket dom inte gör

    • Det är inte ens kontroversiellt idag att genomsnitts IQ är ca 70 i många av Afrikaländerna och 10-15 poäng högre mot medelhavet.

     Det är inte något du kan ändra på genom att vilja att det inte är sant eller låtsas som om IQ inte är mycket starkt korrelerat mot framgång i livet och inkomst.

     Det enda som finns kvar att debatera är hur ärftligt IQ är och hur stor inverkan uppfostran/näring/sjukdomar etc har. De flesta studier som har gjorts visar mer än 50% ärftligt.

 50. Langen går upp till Sverige. I Stockholm finns numera massor med svarta och alla får förtur till lägenhet, möblerat och klart.

  • Det verkar vara läkare utan gränser. Spanien fick nyss tillbaka några brandmän som gett sig till Grekland frivilligt för att hjälpa till. De var anklagade för människosmuggling men släpptes. Läkare utan gränser har erkänt smuggling genom de sk NGO båtarna. De har män som går efter stranden, de har båten ute på redden. Han på stranden sätter dem i gummiflottarna helt överlastade, de kör ut dem, de har en följebåt, de tar ibland av snurran på gummiflotten för återanvändning. Det absurda är väl att läkare utan gränser utsätter människor för livsfara! I Europa har de likso flera andra org tappat mycket cred. De får betalt av människorna som de sätter ut i flottarna. Helt absurt och detta är inte fake news. Det mörkas i Sverige vad det verkar. Italien ledsnade redan innan den nya regeringen, de har tjatat i EU en hel del utan att bli hörda. Det är fattiga regioner som drabbas i södra Italien.
   De var ganska häpna då de fick frågan, vad nu? Mat för två dygn var svaret. En vidrig hantering tycker jag. Då är jag väl rasist and so be it

 51. Tanka aquarius och kör lasten till Libyen, det skulle vara tydlig signalpolitik som den afrikanska kontinenten förstår.

 52. Annie Lööf och Cecilia Malmström kan åka ner och öppna upp hela sig själva i ett enda stort välkomnande.

 53. Kör tillbaka dem till Libyen. Det var därifrån de påbörjade sin illegala resa. Det finns absolut INGENTING som säger att Europa skall ta emot dem. Europa har redan flera miljoner illegala att bli av med och det behövs sannerligen inte flera. Sedan skall varenda en av vänsterpacket, som åker omkring och plockar upp de illegala, åtalas. Förbjud kommunism i lagen.

 54. Lösningen på att stoppa den illegala migrationen lika med människohandeln från Afrika över Medelhavet till Europa har redan föreslagits i Tyskland.

  Kort och konsist:
  ”Stoppa båtarna, återför dem till utgångspunkten”.

  Svårsmält för många men enda utvägen.

  Annars tappar Mellan-Östern och det svarta Afrika snart halva sin befolkning som lever vidare som illegala eller på bidrag i EU.

 55. Spaniens nye socialistiske (påpekades av SR, vad annars?) premiärminister Pedro Sánchez tar emot fartyget.
  OK, då ska flyktingarna också identifieras, registreras, asylutredas och inkvarteras där, eller hur?!
  Allt enligt Schengen.

  • Ha ha det vet Spanien mycket väl att det blir vidare till Tyskland Sverige Österrike. (Varför inte till Ryssland långt bort i östra ryssland.) Det borde göras en utredning var immigranterna hamnar. Skulle vara intressant att veta var Italiens Spaniens Greklands immigranter hamnar till sist.

   • De som kommer till Spanien brukar dra vidare till Frankrike och Tyskland. De utreds under 72 timmar. Den här båten kom från Libyen. Det var intervjuer med läkare utan gränser då de stoppades. De såg ganska förvirrade ut och sa att man hade mat för två-tre dagar åt dem. Båten hamnade i Valencia.
    Det finns en artikel på den engelska sidan på El Pais.com som visar båtar, eller flottar. Det kom in några till södra Spanien, några till Gibraltar. Det dog 4 stycken nyligen, resten drog man upp ur spat. De hoppade i, de hade fått flytvästar. Det visades en baby som de höll upp. Jag undrar hur man kan sätta sig som packade sillar i en överlastad båt med tom ett spädbarn, det är ganska gräsliga bilder.
    På El Pais beskrivs hur hanteringen går till. El Pais är lite vänster, de konstaterar att man låter de gå iväg efter 72 timmar då mottagningarna är överfulla. Det verkar ganska uppgivet

  • Bra. Då blir Spanien en ny destination. Vi får se hur länge de pallar. Detta vansinne måste ta slut. Det vettiga är att skicka tillbaka dessa båtar (men lasten) ditt de kommer ifrån.

 56. Så länge Europa är öppet kommer dom fortsätta anlända och smugglarna fortsätter tjäna stora pengar. Det handlar om vilka signaler man skickar till dem, stäng gränsen och skicka tillbaka dem så kommer slutligen förstå.

 57. Om EU:s politbyrå får igenom att Europa ”under ordnade former” tar in alla lycksökare från Afrika och fördelar dem över EU:s medlemsländer skulle det oerhört öka drivkraften i afrikanernas och arabernas strävan efter Europas välfärd. Det enda möjliga är att stänga Europas gränser och sända alla smuggelbåtar åter till Libyen och andra utgångsländer. Vill Spaniens nya vänsterregering bli en ny hamn för migranterna så stäng gränsen mot Spanien.

 58. De där båtarna går ju in ett antal sjömil från libyens kust, blir anropade på radio av människosmugglarna när de skickat ut migranterna i dåliga båtar. Och sedan snappar aquarius och andra migrantaktivistbåtar upp migranterna innan libyens få båtar hinner hämta tillbaka dem. Sedan körs de till Italien och även malta mfl länder. Dvs dessa ngo båtar ökar strömmen av flyktingar.
  Aquarius finansierades av Soros foundation om jag inte minns fel.
  Man kan se deras resor på de websidor där fartygs poistioner trackas i realtid. De kör ju skytteltrafik.

 59. Så även om partier som värnar om land och folk tar makten har striden bara börjat. Samma sak skulle ske i Sverige (om väljarna fick tummen ur!!) dessa fanatiker tillsatta av 7-klövern skulle bromsa, sabotera på alla nivåer från riksdag till lokala kommun anställda.

 60. Citat Matteo Salvinis ord :
  På frågan om inte Spaniens beslut att öppna en hamn är ”en örfil mot Italien” svarar han:

  ”Jag skulle vilja få tjogtals med sådana örfilar. Om den franska, engelska, cypriotiska och finländska regeringen vill smiska mig på samma sätt är jag redo att bli örfilad från tidig morgon till sen kväll”.

  https://unv.is/expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/629-personer-satt-pa-baten-och-han-var-uppenbart-nojd-efterat

 61. Det måste bli stopp för dessa migranter från Afrika. De som kommer från Afrika måste skickas tillbaka för att bygga upp sina egna länder. Alla parasiter som vill leva här på oss måste skickas tillbaka.

 62. Svenska kustbevakningen hjälper illegala immigranter att ta sig till Italien. Kustbevakningen tillhör inte någon välgörenhetsorganisation, utan är en en civil statlig myndighet som tillhör Justitiedepartementets verksamhetsområde. Jag vet inte när vi svenska skattebetalare började benämnas ”välgörenhetsorganisation”, men inget förvånar mig idag.
  https://youtu.be/Zug8xUNzUCE

  • Jaså, Mållgan Johanssons domän. Ja har var ju justitie- OCH migrationsminister, tills Ygeman ”sparkades”.

 63. Och Spanien vek ned sig. All anledning i världen att inte semestra i Spanien.
  Varför inte skicka tillbaka båtarna till Afrika därifrån de kom???

 64. Enligt Vessel finder, så ligger fartyget kvar och guppar mellan Malta och Sicilien, så något tillstånd att anlöpa en Spansk hamn för lossning av lasten finns nog inte ännu. Kanske förhandlar man med EU om priset?
  Varför går man inte till Antwerpen i Belgien och ber Junker skicka dit bussar för vidare frakt till Bryssel?

 65. Jag tycker att det är skamligt av Sverige att skicka svenska kustbevakningsfartyg till norra Afrika för att delta i och främja dagens människohandel. Skamligt eftersom det finns sååå på många fattiga och cancersjuka svenskar som lider här hemma. Och skamligt eftersom nästan ingen av dessa migranter flydde från sina hemländer. Och nästan alla har bott och levt ganska tryggt i Afrika. Sveriges agerande får effekten att ännu fler afrikaner söker sig till EU och till Sverige för att bli försörjda via olika bidrag. Så på sätt och vis kan man påstå att Sverige skapar förutsättningar för människor andel. Och dessutom kostar denna galna asyl- och invandringspolitik extremt mycket för oss svenskar. Totalkostnaden för oss skattebetalare hamnar på cirka 300 miljarder kr per år. Varje år. År efter år… efter år ….
  /CC

 66. Orsaken till att Italien svämmar över av illegala migranter är att söka i Sicilianska maffian inte i Bryssel eller Rom.

  Historien om Palermo, Sicilien och södra Italiens är kriminalitet (Mafia) och våldsamt motstånd mot centralmakten i Rom. Numera smugglas det flyktingar av Maffian och tro att detta ska upphöra pga av det italienska valet är naivt.

LÄMNA ETT SVAR