En 29-årig nigeriansk droghandlare har arresterats av polisen i Pollenza, Italien. Han står anklagad för att ha dödat en 18-årig tjej och hackat henne i bitar.

Innocent Oseghale arresterades tidigare i veckan av de italienska karabinjärerna, en av Italiens två paramilitära poliskårer, efter att 18-åriga Pamela Mastropietros kropp hittats styckad och dumpad på en gata med delar av hennes kropp packad i väskor, enligt tidningen Il Giornale.

Karabinjärerna i närliggande Macerata lyckades identifiera den nigerianske mannen och koppla honom till mordet efter att ha undersökt övervakningskameror i området.

Utredare säger att 18-åringen bodde på ett hem för drogrehabilitering sedan i oktober men plötsligt lämnat centret i måndags. Genom en rad olika källor, från övervakningskameror till vittnesmål, kom man fram till att 29-årige Innocent Oseghale var den sista personen att se den unga kvinnan levande.

Kriminaltekniker från Rom skickades till migrantens bostad som bodde i Italien på ett utgånget visum. De lyckades hitta kläder som tillhörde offret, varav vissa var dränkta i blod.

Innocent Oseghale ska ha förnekat skuld och försökt peka ut två andra personer, som polisen dock hade avskrivit från misstanke.

Släktingar till Mastropietro sa i torsdags att de var förkrossade och att de hoppas att rättvisa snabbt ska skipas för gärningsmannen eller gärningsmännen. De är ”grymma odjur”, ska de ha sagt.

Mordet är det senaste i en rad mord begångna av asylsökande och illegala migranter sedan 2015 års migrantkris. Ett av de mest uppmärksammade skedde i Tyskland 2016 då studenten Maria Ladenburger våldtogs och mördades av det asylsökande ”barnet” Hussein Khavari, som senare erkände att han var vuxen.

Nyligen har ett upprop i Tyskland startats med anledning av migrantvåldet mot kvinnor, något som Samhällsnytt skrev om häromdagen.

Det rapporteras nu även att en 28-årig man har gripits efter att skjutit mot migranter i samma stad som mordet på Mastropietro skedde. Det sägs handla om flera separata skottlossningar under loppet av två timmar och alla offer var afrikanska migranter.

(texten är uppdaterad)