Pamela-Mastropietro
Utrikes

Italiensk tonårstjej dödad och hackad i bitar – nigeriansk migrant arresterad

Publicerad 2/3/2018
Annons

En 29-årig nigeriansk droghandlare har arresterats av polisen i Pollenza, Italien. Han står anklagad för att ha dödat en 18-årig tjej och hackat henne i bitar.

Innocent Oseghale arresterades tidigare i veckan av de italienska karabinjärerna, en av Italiens två paramilitära poliskårer, efter att 18-åriga Pamela Mastropietros kropp hittats styckad och dumpad på en gata med delar av hennes kropp packad i väskor, enligt tidningen Il Giornale.

Karabinjärerna i närliggande Macerata lyckades identifiera den nigerianske mannen och koppla honom till mordet efter att ha undersökt övervakningskameror i området.

Utredare säger att 18-åringen bodde på ett hem för drogrehabilitering sedan i oktober men plötsligt lämnat centret i måndags. Genom en rad olika källor, från övervakningskameror till vittnesmål, kom man fram till att 29-årige Innocent Oseghale var den sista personen att se den unga kvinnan levande.

Kriminaltekniker från Rom skickades till migrantens bostad som bodde i Italien på ett utgånget visum. De lyckades hitta kläder som tillhörde offret, varav vissa var dränkta i blod.

Innocent Oseghale ska ha förnekat skuld och försökt peka ut två andra personer, som polisen dock hade avskrivit från misstanke.

Släktingar till Mastropietro sa i torsdags att de var förkrossade och att de hoppas att rättvisa snabbt ska skipas för gärningsmannen eller gärningsmännen. De är ”grymma odjur”, ska de ha sagt.

Mordet är det senaste i en rad mord begångna av asylsökande och illegala migranter sedan 2015 års migrantkris. Ett av de mest uppmärksammade skedde i Tyskland 2016 då studenten Maria Ladenburger våldtogs och mördades av det asylsökande ”barnet” Hussein Khavari, som senare erkände att han var vuxen.

Nyligen har ett upprop i Tyskland startats med anledning av migrantvåldet mot kvinnor, något som Samhällsnytt skrev om häromdagen.

Det rapporteras nu även att en 28-årig man har gripits efter att skjutit mot migranter i samma stad som mordet på Mastropietro skedde. Det sägs handla om flera separata skottlossningar under loppet av två timmar och alla offer var afrikanska migranter.

(texten är uppdaterad)

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
768Senatorn till Zelenskyj: ”Ryssar dör – de bästa pengarna vi någonsin spenderat”
Annons