Järvaveckan Paludan 4

Ahmed Abdirahman, Anna Ekström (S), Rasmus Paludan. Foto: Facebook

Inrikes

Järvaveckan nekar Paludan att besöka: ”Självklara platsen för mångfald”

Publicerad 5/18/2022
Annons

Samnytt kan berätta att somaliske arrangören för mångkulturella Järvaveckan, Ahmed Abdirahman, portar politikern Rasmus Paludan från att besöka evenemanget som vanlig gäst. Detta trots att evenemanget är ”öppet för alla” och finansieras med skattepengar via Stockholms stad. Nu svarar Paludan med att hålla koranbränning varje dag vid Järvaveckan.
– Ahmed Abdirahman behöver utbildning i svensk demokrati, framför Paludan som ska hålla i den undervisningen.

Den 6 maj meddelade Ramus Paludan, partiledare för Stram Kurs Sverige, arrangören för Järvaveckan, Ahmed Abdirahman från Mogadishu i Somalia, att han tänker besöka evenemanget.

LÄS ÄVEN: Jimmie Åkesson bojkottar Järvaveckan

Men Abdirahman var inte nöjd med Paludans intresse att som medborgare besöka den politiska veckan som är öppen för allmänheten och finansieras av skattebetalarna i huvudstaden.

 Tack för kontakt avseende Din och Stram Kurs planer på att uppträda som gäst på Järvaveckan för att där berätta om de viktigaste punkterna i er politik. Vi tackar för intresset, men vill informera om att Järvaveckan har som policy att endast ha med partier med representation i Sveriges riksdag, regionfullmäktige i Region Stockholm och kommunfullmäktige i Stockholms stad.

– Ahmed Abdirahman

Paludan svarade på mejlet med att tydliggöra att han inte planerade att besöka veckan för partiet utan som medborgare och vanlig gäst. Men Abdirahman stod fast vid att Paludan är portad från att besöka evenemanget.

Nej, jag har inte missuppfattat karaktären av ert avsedda besök. Jag har redogjort för vår policy, och jag ber dig respektera den.

– Ahmed Abdirahman

Järvaveckan ”är öppen för alla”

Samnytt har utan framgång sökt Abdirahman för att höra närmare hur han motiverar att en medborgare portas från det skattefinansierade evenemanget. Vidare vill vi även veta hur det går ihop att Järvaveckan, ”är den självklara mötesplatsen för inkludering och mångfald”, när vissa medborgare exkluderas.

Faksimil jarvaveckan.se
Faksimil jarvaveckan.se

Koranbränning vid Järvaveckan

Samnytt har varit i kontakt med Rasmus Paludan som ifrågasätter arrangörens demokratiska syn.

– Ahmed Abdirahman är inte demokrat för om han var demokrat skulle han inte neka somliga personer att få delta i en demokratisk konferens, säger Paludan.

Varför tror du att han nekar dig?

– Det är för att han ogillar min politik och för att han hatar etniska danskar och svenskar.

Kommer du ändå besöka Järvaveckan som gäst?

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att prata med svenskar och sedan får man även se hur bra det går om jag går runt där.

Bränner koranen vid Järvaveckan

Paludan har nu meddelat arrangören Abdirahman att han kommer att anordna koranbränning varje dag vid Järvaveckans huvudentré som svar på att han portas från att besöka evenemanget som gäst. Detta för att lära Abdirahman svensk demokrati. Se Paludans mejl nedan:

”Hej Ahmed
Tyvärr är det du som har missuppfattat allt i världen.
Du förstår inte alls vem du skriver med. Du verkar inte särskilt begåvad. Du kan inte vägra mig att gå omkring på allmän svensk mark.

Eftersom min bedömning är att Ahmed Abdirahman behöver utbildning i svensk demokrati planerar jag nu att hålla en allmän sammankomst framför Järvaveckans huvudentré varje dag. Under denna sammankomst kommer jag att förkunna att jag bränner Koranen för att Ahmed Abdirahman behöver uppfostras och att alla vet att Ahmed Abdirahman hatar islam.

Det kommer utan tvekan att bli en intressant Järvavecka i år.
Rasmus Paludan”

LÄS ÄVEN: Polischefen berättar: Därför tog jag ställning mot Paludan

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons