polis-skjutning-hbg
Inrikes

Jättebråk mellan ”grupper” i Halmstad lamslog staden: ”brutalt våld och en polisstyrka som tappade greppet”

Publicerad 17:59
Annons

Enligt Hallandsposten var det ”makabra scener med brutalt våld och en polisstyrka som stundtals tappade greppet om hela situationen”. Vilka ”grupperna” är har i dagsläget inte framgått.

Uppdatering: Bråket ska enligt uppgift ha skett i samband med detta evenemang:

Hallandsposten beskriver det hela enligt följande:

Det var kvällen när polisen skulle satsa på trygghet. Den kvällen, på den platsen, utspelades i stället makabra scener med brutalt våld och en polisstyrka som stundtals tappade greppet om hela situationen.

Expressen rapporterar att det var två ”grupper” som bråkade och extra personal fick kallas in från Göteborg. Bråket ska enligt polisen ha påverkat centrala Halmstad i flera timmar.

Det startade utanför en krog i Halmstad på natten och larmet till polisen kom klockan 01.38. Ordningsvakter uppgav då att de ”befann sig i underläge”, att ett större bråk pågick och att ett flertal personer var skadade. Tre personer har rapporterats skadade varav en allvarligt.

Bråket eskalerade dock och polisen hade man under natten svårt att få kontroll över situationen.

– Det var en otroligt svår situation för ordningsvakter och polis under flera timmar, säger Stefan Gustavsson, presstalesperson hos polisen i region väst till Expressen.

”Två olika grupper”
Konflikten uppstod enligt polisen mellan två olika grupper och spred sig sedan under natten. Nya bråk ska ha uppstått hela tiden i området och polisen stängde ner viss trafik i delar av centrala Halmstad. Dessutom kallades extra personal in från Göteborg, som ligger cirka en timme bort från Halmstad.

De personer som var pådrivande i bråket lämnade området i bil enligt uppgifter. Bilen sågs senare under natten på riksväg 15 men polisen avbröt jakten på grund av hög fart och vårdslös körning.

Flera gripna
Två av de personer som misstänks ha suttit i bilen kunde senare gripas bland annat misstänka för narkotikabrott. Strax efter klockan 03 hittade polisen ytterligare två män i Trönninge som kopplas till den flyende bilen.

Enligt polisen tros de fyra frihetsberövade bo i Helsingborg. De utesluter inte att fler gripanden kommer att ske.

Inga uppgifter om vilka grupperingar det handlade om har ännu framkommit.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons